Studenti još jednom pokazali ozbiljnost, pao i Zadar

Foto: ABA liga

Pobjednički niz košarkaša SC Derbija nastavio se i večeras. U SC Morača pala je ekipa Zadra – 88:75 u okviru drugog kola ABA lige.

To je druga pobjeda u regionalnom takmičenju za Studente, a ukupno peta vezana računajući i ABA Superkup koji su momci Andreja Žakelja osvojili.

Sa druge strane Zadar je doživio drugi poraz u ABA ligi, zanimljivo i u prvom kolu su poraženi u Podgorici, a tada je za njih kobna bila Budućnost (103:73).

Ekipa Danijela Jusupa bolje je otvorila meč – serijom 16:4. Domaći su uzvratili sa 13 vezanih poena kojima su došli i do prvog vođstva na meču (17:16). Poslije prvih 10 minuta igre gosti su vodili sa 18:17.

Drugu četvrtinu obilježila je rezultatska klackalica. Na poluvremenu Studenti su imali prednost od 41:39.

Vjerovatno ključni period za trijumf SC Derbija bio je treći. Mnogo su bolje zaigrali poslije velike pauze Žakeljovi izabranici i došli do dvocifrene prednosti. Bilo je i +13, da bi poslije 30 minuta igre bilo 67:56 u korist domaćina.

Odlično je Zadar otvorio posljednju četvrtinu – serijom 8:0 prišao na samo tri poena zadatka. U tom momentu Andrej Žakelj je zatražio tajmaut i nakon toga njegovi momci su ponovo zaigrali kao u trećoj dionici, a prednost je samo rasla (u jednom momentu i +15). Na kraju – 88:75.

Najbolji u pobjedničkom timu bio je Kenan Kamenjaš sa 14 poena i 12 skokova. Zoran Vučeljić je dodao 13 poena i pet skokova. Dok su sa po 11 koševa dvocifreni bili Luka Bogavac, Borna Kapusta i Vasilije Baćović.

Sa druge strane, standardno najbolji bio je Luka Božić sa dabl-dabl učinkom – 26 poena i 11 skokova. Dvocifreni su bili Arijan Lakić (15 poena), Dario Drežnjak (12 poena) i Lovro Mazalin (10 poena).

Standings provided by Sofascore