“Nisam zadovoljan igrom, treba da nas krasi 40 minuta borbe, a ne 10”

Foto: ABA liga

SC Derbi je u novu sezonu ušao sjajno. Studenti su ostvarili pet pobjeda u isto toliko utakmica, pritom su osvojili i ABA Superkup.

>>> Studenti još jednom pokazali ozbiljnost, pao i Zadar

Uz Budućnost, Borac, Crvenu zvezdu i Partizan jedini nemaju poraza u uvodna dva kola ABA lige. Međutim, trener Andrej Žakelj nije bio zadovoljan večerašnjom partijom. Smatra da njegov tim mora da ima energiju cijeli meč, a ne samo 10 minuta.

“Čestitam igračima na pobjedi. Lijepo je kad se startuje sa 2-0, ali moram reći da nisam zadovoljan igrom. Mislim da smo i prvu i drugu utakmicu dobili na neku želju i borbu, što nas treba da krasi 40, a ne 10 minuta. U nekim stvarima moramo da budemo bolji i da budemo u fokusu stalno. Radimo pripremu utakmicu i očekujem da igrači to ispoštuju. Kad se to desi onda igramo kako treba, igramo dobru odbranu, dobro trčimo i imamo lagane poene. Želim da od toga ovaj tim živi”

Osvrnuo se potom i na utakmicu, Zadar je uvijek nezgodna ekipa.

Teška utakmica, prva kući. Zadar je uvijek nezgodan, imali smo problema sa skokom. Kad smo iskontrolisali ofanzivni skok onda je došao i napad“, zaključio je Slovenac.

U narednom kolu SC Derbi gostuje ekipi Igokee.

Standings provided by Sofascore