Englezi oslabljeni za duel sa Italijom

Photo: Focus Images/SIPA USA/Pixsell

Fudbalska reprezentacija Engleske skoro pa perfektno (četiri pobjede i jedan remi) za sada prolazi kroz grupnu fazu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo naredne godine.

Narednog utorka očekuje ih važan meč protiv Italije koja će biti pod imperativom pobjede s obzirom da su Ukrajina i Sjeverna Makedonija na istom broju bodova kao i drugoplasirani Azuri.

Međutim, Garet Sautgejt, selektor Engleske imaće određene probleme pred meč sa Italijom, ali i pred prijateljski susret sa Australijom koji je na programu u petak. Zbog povrede, pozivu nije mogao da se odazove jedan od najboljih fudbalera engleske reprezentacije i igrač Arsenala, Bukajo Saka.

Doktori selekcije Engleske procijenili su da Saka neće biti u stanju da pomogne ekipi u ovoj akciji te su ga vratili u klub na dalji proces oporavka od povrede. Podsjećamo, 22-godišnji fudbaler povrijedio se 3. oktobra na gostovanju Lansu u Ligi šampiona, a zbog toga je morao i da propusti derbi sa Mančester sitijem u kojem su njegovi saigrači slavili sa 1:0.

Standings provided by Sofascore
970x250