“Ostavićemo u Beogradu posljednji atom snage”

Vjeruje u dobar rezultat na beogradskoj Marakani, Milan Mijatović (FOTO: Dejan Lopičić)

Bliži se duel u Beogradu između fudbalskih selekcija Srbije i Crne Gore. Bezbroj puta je rečeno šta meč na stadionu “Rajko Mitić” može da donese Hrabrim sokolima, ali rezultatski pritisak je apsolutno nepotreban četi Miodraga Radulovića. To tvrdi i iskusni čuvar mreže Milan Mijatović.

“Ne treba da pravimo od ove utakmice veliki pritisak. Da sačekamo rezultat i noćas iz Budimpešte…Mislim da smo pokazali da možemo. Bez velike pompe i pritiska da pokažemo šta umijemo i ubijeđen sam ako ponovimo utakmicu iz Podgorice da ćemo se vratiti sa dobrim rezultatom iz Beograda”, kaže golman banjalučkog Borca.

A u Podgorici je bilo 0:2. Gledajući semafor, reklo bi se rutinska pobjeda Orlova, ali svako ko je gledao utakmicu svjestan je da je Crna Gora zaslužila minimum bod. Šta je nedostajalo da se u martu izbjegne poraz?

“Doza sreće. Da smo postigli golove iz šansi koje smo stvorili sigurno bi utakmica otišla u drugom smjeru. Opet, kao i u prvoj, mislim da će i u ovoj utakmici dosta da odluči individualni kvalitet. Vjerujem da će to sada biti na našoj strani”, optimističan je Mijatović.

Foto: Dejan Lopičić

Dušan Vlahović je “dopijetom” riješio meč pod Goricom, neće igrati u Beogradu zbog povrede.

“Sigurno da je olakšavajuće, ali Srbija ima dobre igrače i na svakog treba obratiti pažnju. Nema Vlahovića, ali tu je Aleksandar Mitrović. Ali, ne treba da gledamo pojedince, treba da gledamo nas – da izađemo kao tim i pružimo sve od sebe. Nadam se da ćemo se radovati”, poručuje crnogorska “jedinica”.

<<< Poznat sudija meča Srbija – Crna Gora

Večerašnji susret (20.45h) na Puškaš areni između Mađarske i Srbije pomno će se pratiti u taboru crnogorskog tima.

“Nadam se da će i nas pogledati sreća kad su u pitanju drugi rezulati u grupi. Mislim da nam najviše odgovara ako Srbija izgubi. Imaće dosta opterećenja u tom slučaju. Šta god bilo, idemo u Beograd da damo sve od sebe”, jasna je poruka Mijatovića.

<<< Peh u minut do 12: Rubežić ne igra protiv Srbije, i Bakić van stroja

Srbija definitivno ima veći pritisak. Nema je na Evropskom prvenstvu 23 godine…

“Sigurno. Kod njih vlada taj pritisak. Ali, gledamo sebe. Imamo naš cilj i nadam se da ćemo ga ostvariti.”

Standings provided by Sofascore
970x250