Primorac u drugom dijelu ubacio u brzinu više i deklasirao Korčulu

Foto: Krsto Vulović

Perfektan niz Primorca u regionalnoj A1 ligi se nastavlja. Kotorani su slavili i u posljednjem kolu drugog turnira savladavši KPK Korčulu sa 16:5 (2:1, 3:2, 4:1, 7:1).

>>> Raspucani Primorac rutinski do pobjede

Dozvolili su hrvatskom klubu prvo vođstvo poslije minut i po igra, a 60 sekundi kasnije preko Draška Brguljana poravnali na 1:1. Prva prednost Primorca stigla je 50 sekundi prije isteka prve četvrtine kada je pogodio Nemanja Vico.

Momci Zorana Maslovara imali su loš ulazak u drugu četvrtinu. Mini serijom 2:0 KPK Korčula je vratila prednost na svoju stranu (3:2). Jasno je bilo da će Primorac morati da podigne nivo igre kako bi opravdao ulogu favorita i Kotorani su upravo to uradili.

Do poluvremena su preokrenuli i vodili sa 5:3, a sredinom treće dionice bilo je 8:3 gdje su ukupnom serijom 6:0 i prelomili ovaj meč. Do kraja utakmice dozvolili su KPK Korčuli još samo dva gola – po jedan u trećoj i četvrtoj četvrtini.

Najraspoloženiji u Primorcu bio je Marko Gopčević sa četiri gola. Tri je dodao Nemanja Vico, dok su po dva puta strijelci bili Fleming Kastrop i Draško Brguljan. Nikola Marković, Marko Mršić, Balša Vučković, Đorđije Stanojević i Relja Vukanić su se upisali po jednom.

Sa druge strane kod KPK Korčule četiri od pet golova postigao je Ivan Bego, a jedan je dodao Tomislav Denoble.