Kataro poražen poslije drame

Foto: Krsto Vulović

Vaterpolisti Katara poraženi su od Splita u posljednjem kolu drugog turnira regionalne A1 lige – 10:9 (2:1, 1:3, 4:2, 3:3).

Tako blizu, a tako daleko od pobjede bili su izabranici Ivana Bjelobrkovića u okršaju sa Splićanima.

Poslije prvih osam minuta igre bilo je 2:1 za Split, ali je u drugoj četvtini Kataro odigrao dosta bolje i sa minimalnom prednošću (4:3) završio prvu polovinu meča.

Igra gol za gol nastavila se u trećoj dionici, ali su Splićani ponovo uhvatili vođstvo u finišu ovog perioda igre. Odličan početak posljednje četvrtine ekipe Katara, preokret, vođstvo od 8:7 bio je, ispostaviće se, posljednji trzaj u ovom meču.

Uslijedila je serija Splita 3:0, kojom su prelomili meč, a Marko Milić je na tri sekunde do kraja samo ublažio poraz Kotorana.

Upravo spomenuti Milić i Nikola Radonjić su bili najefikasniji u Kataru sa po tri gola. Po jedan pogodak dodali su Sergej Lobov, Draško Samardžić i Ljubomir Kovačić.

U pobjedničkom timu sa tri gola se istakao Eugen Leopold Tonković, po dva su upisali Karlo Kreković i Antun Pavlović, dok su se po jednom u listu strijelaca upisali Roko Bezer, Jure Božan i Krešimir Prižmić.