Evrogol: Rolović sa 40 metara srušio Bokelj

Fudbaleri Iskre nanijeli su u 12. kolu Druge lige prvi poraz u sezoni lideru, ekipi Bokelja. Kotorane je evrogolom u 82. minutu srušio Ognjen Rolović.

>>> Preokreti na primorju

Domaći su poveli u 25. minutu nakon odlične akcije. Balša Globarević je odlično “otvorio” Roloviću prostor na desnoj strani, ovaj centrirao na suprotnu stativu, gdje je Vladimir Kostić “upakovao” loptu iz mreže.

Kotorani su izjednačili poslije jedne bizarne situacije u 44. minutu. Naime, Danilovgrađani su izbacili loptu u aut kako bi se ukazala pomoć njihovom defanzivcu Aleksi Karadžiću. U duhu fer-pleja napadač gostiju Igor Poček je vratio loptu Ivu Markoviću, kome je ona prošla ispod noge u korner. Iz tog udarca iz ugla lider drugoligaškog karavana je izjednačio rezultat, dok je imao igrača više na terenu. Nakon gužve u kaznenom prostoru ekipe Aleksandra Damjanovića, Poček je iz drugog pokušaja pogodio metu. Omalenog ofanzivca je prvo izblokirao Siniša Mladenović, lopta mu se međutm vratila, nakon čega je zakucao pod prečku.

>>> Lovćen produbio krizu Beranaca

Ipak, Rolović nije dozvolio da Bokelj odnese bod sa stadiona “Braće Velašević”. Igrao se 82. minut kada je rezevrista Petar Tadić požrtvovanim startom osvoji loptu, dodao je Roloviću, a igrač koji u svom CV-u ima i golove u kvalifikacijama za Ligu šampiona sa gruzijskim Saburtalom, primijetio je da je Stefan Spasojević napustio gol liniju i sa 40 metara je poslao loptu punu efea i tako lobovao čuvara mreže ekipe sa stadiona pod Vrmcem.

REZULTATI

Subota

Lovćen – Berane 1:0 (0:0)

Sensui 60

Grbalj – Otrant 1:3 (1:1)

Stanišić 26 – Rudović 45+2p, Alibegu 62, Muharemović 90+2

Igalo – Kom 1:2 (1:1)

Vico 3p – Mihaljević 23, Kažić 62

Iskra – Bokelj 2:1 (1:1)

Kostić 25, Rolović 82 – Poček 44

Odloženo: Internacional – Podgorica

Standings provided by Sofascore
970x250