Šovinizam na crnogorskim fudbalskim terenima: Ulcinjani se žalili na “doček” u Radanovićima

Foto: Printscreen/facebook

Neprimjerno skandiranje sa tribina stadiona u Radanovićima čulo se juče nakon utakmice 12. kola Druge lige između domaćeg Grblja i Otrant-Olimpika. Ulcinjani su slavili 3:1 nakon preokreta. Poslednji gol izabranici Dejana Vukićevića postigli su u dubokoj sudijskoj nadoknadi iz kontranapada. Golman Trikolora Vidoje Popović smatrao je da je njegov tim oštećen za jedanaesterac, unosio se u lice sudiji Vladimiru Bjelici, što je “podiglo temperaturu” među domaćim navijačama. U toku prenosa su se sa tribina čule uvrede na nacionalnoj osnovi na račun Ulcinjana.

Tim povodom iz fudbalskog kluba Otrant Olimpik su se oglasili saopštenjem za javnost.

Prinuđeneni smo da se još jednom oglasimo saopštenjem i pozovemo nadležne na reakciju i po ko zna koji put skrenemo pažnju na šovinizam i huligansko ponašanje nekih, nazovi, navijača na crnogorskim fudbalskim terenima. Naime, naša ekipa i navijači doživjeli su jako neprijatan “doček” u Grblju“, naveli su Ulcinjani.

U saopštenju se dalje navodi:

Ko zna koji put moramo da skrenemo pažnju na šovinizam i huligansko ponašanje neke, nazovi, grupe navijača, na crnogorskim fudbalskim terenima“.

Iz Otrant Olimpika naglašavaju da, za razliku od uprave i fudbalera Grblja kojima zahvaljuju na domaćinskom-prijateljskom odnosu i krajnje korektnoj igri, većina domaće publike iskazala je sve ono što ugrožava fudbal, sport i suživot.

A, protiv toga se moramo boriti i izborićemo se. Apelujemo – budimo ljudi, budimo sportisti, njegujmo fer-plej i viteško nadmetanje, lišeno politike i dnevne politike. A, kako se to radi i kako izgleda, znate svi koji dolazite u Ulcinj, naprimjer. I uvijek ste dobrodošli…”, zaključuju iz Otrant-Olimpika.