LS U BEOGRADU “Želimo svih 90 minuta da kontrolišemo igru i situaciju na terenu, ovo je šansa generacije”

Foto: Lob Sport

Ekipa Lob Sporta stigla je u Beograd, gdje će fudbalska reprezentacija Crne Gore sjutra veče na stadionu Rajko Mitić igrati krucijalni meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Prije treninga na savršeno pripremljenom terenu čuvene Marakane selektor Miodrag Radulović odgovarao je na pitanja brojne delegacije crnogorskih novinara.

Utakmica sjutra je prava prilika da se Crna Gora predstavi u pravom svjetlu, koje nas je krasilo u ovim kvalifikacijama. Došli smo na korak od odlaska na veliko takmičenje, želimo da igramo dobar fudbal. Nećemo praviti pretjerani pritisak, na igračima je da pruže maksimum. U prvoj utakmici smo 80 minuta kontrolisali igru i situaciju na terenu. Sjutra možemo to da ponovimo, samo 90 plus minuta. Ukoliko ponovimo, možemo da se nadamo dobrom rezultatu. Želimo da zadovoljimo navijače koji će u velikom broju doći u Beograd, ali i sve one kraj malih ekrana“, rekao je Radulović.

Hrabri sokoli pred gostovanje u prijestonici Srbije imaju jasnu računicu. Pobjeda im donosi mogućnost da u Podgorici protiv Litvanije čekiraju kartu za Evropsko prvenstvo, a u igri je i remi, ali će onda do kraja biti potrebne dvije pobjede.

Dobra stvar je što nam igraju dva rezultata. Svakako da smo došli sa ciljem ovdje. Ono što smo željeli u ovom trenutku to imamo, u igri smo do kraja. Želimo da budemo pravi od prvog do posljednjeg minuta“, istakao je Radulović.

Bez obzira na situaciju u kojoj se nalaze Orlovi su favoriti. Istakao je Radulović to odmah nakon žrijeba, ali i večeras u pres sali stadiona “Rajko Mitic”.

Srbija je favorit i najkvalitetnija ekipa u grupi. Rekao sam to nakon žrijeba, a nije mi se promijenilo mišljenje nakon Mađarske. Srbija je odigrala možda i najbolju utakmicu u ovim kvalifikacijama. Fudbal je nepredvidiv. Srbija se spašavala u Bugarskoj, naša grupa je zaista izjednačena“, istakao je Radulović i dodao.

Mi nismo poraženi od Mađarske, Srbija jeste dva puta. To nam daje nadu“.

Prilično oštre poruke slao je Dragan Stojković na današnjoj konferenciji Srbije. Jasno je istakao da će se Srbija pitati na terenu i da Crna Gora može da se priprema koliko god hoće.

Pa dobro, svako priprema ekipu na svoj način. I na terenu i u svlačionici“, rekao je Radulović i još jednom se osvrnuo na prethodni meč sjutrašnjeg rivala.

Bilo mi je iznenađenje ona postavka u prvom dijelu. U drugom se ekipa vratila starom sistemu i odavno nisam vidio da je Srbija igrala onako dobro. Potrošnja je vjerovatno bila, ali se ne bavimo tim stvarima. Izuzetno cijenimo Srbiju ali je fokus na našim igračima. U dobrom smo momentu“.

Crnogorski navijači najavljuju “invaziju” na Beograd, prema posljednjim informacijama očekuje se da će ih biti oko 1.000 u posebnom sektoru na Marakani.

Očekujemo sportsku predstavu, sličnu onoj u Podgorici na koju smo svi bili ponosni. Veliki broj navijača dolazi iz Crne Gore, moramo da im se odužimo i da im se zahvalimo“.

Propustiće sjutrašnji duel Dušan Vlahovic koji je sa dva gola u Podgorici riješio prvi međusobni duel.

Svakako će biti lakše, jer je on jedan od najboljih evropskih napadača. Ali, Srbija ima grupu sjajnih igrača“.

Interesovalo je kolege iz Srbije da li je spreman neki govor Njegoša za svlačionicu.

Govor nije spreman, spremamo se kao pred svaki meč. Svi su svjesni situacije. Znam odavno ove igrače, ovo je njihov zenit. Naša dva senatora, Jovetić i Savić dali bi sve da nas odvedu na veliko takmičenje. Promijenili smo karakter, stil, roster za ove tri godine. Pokazali smo mnogo puta do sada da možemo“.

Edvin Kuč je u prijateljskoj utakmici protiv Libana zablistao sa dva gola. Zagolicao je srpsku javnost koju interesuje da li će vezista Balkanija biti u timu.

To je igrač kojem se karijera odvijala težim putem. Pravi je profesionalac, igrač koji je svojim ponašanjem zaslužio da dobije šansu. Mi smo dobili još jednu opciju, zadovoljio nas je sve. Još jedan plus“, ostao je tajnovit Miodrag Radulović.

Utorak, 20 i 45, stadion Rajko Mitić u Beogradu. Fudbaleri Crne Gore spremni su za meč odluke. Neka bude istorijski.

970x250