Otključajte crnogorsku košarku

Foto: KSCG

Petak, 20. oktobar – Dan D za crnogorsku košarku. Sjednica Skupštine Košarkaškog saveza Crne Gore na kojem bi trebalo da se izabere novi Upravni odbor počeće u 13 časova iza zatvorenih vrata u Multimedijalnoj sali Univerzitetskog sportsko-kulturnog centra.

>>> A ljeto je bilo kao iz bajke…

Pišemo trebalo bi, jer ko zna šta bi moglo da se desi nakon bure koju je izazvala svađa dvije struje. Sve je krenulo u februaru ove godine kada su Zoran Piperović i Danilo Mitrović podnijeli ostavke na mjesta u UO. Očekivalo se da sve bude riješeno na Skupštini u junu kada je na crtu aktuelnom predsjedniku Nikoli Pekoviću izašao Igor Lukšić, ali umjesto odluka – nije izglasan dnevni red.

>>> “Košarkaški savez je paralizovan i blokiran”

Od tada je uslijedio status quo, nije se ništa dešavalo (makar ne javno), a kako je vrijeme prolazilo sukob je sve jači. Nakon istorijskog nastupa naših košarkaša na Mundobasketa krenuo je rat saopštenjima Pekovića i predsjednika Skupštine Radosava Jovanovića, a onda je konačno odlučeno da Skupština bude zakazana za danas.

>>> Odgovor Pekoviću: “Nisam uticao na donošenje bilo kakve pristrasne odluke”

Prema informacijama našeg portala novi Upravni odbor je sastavljen, a kako smo čuli, između ostalih, u njemu će kao aktivni igrač biti Vladimir Mihailović. On će zamijeniti Suada Šehovića koji je ovog ljeta završio igračku karijeru.

>>> Novo saopštenje Pekovića: “Jovanović obmanuo javnost”

Međutim, veliko je pitanje da li će Peković imati potrebnu podršku za ovaj sastav tijela od kojeg zavisi početak sezone. Kako smo čuli, pitanje je i da li će biti kvoruma. Da bi se sjednica održala potrebno je da budu prisutna 42 delegata.

>>> Ne stišava se bura, Jovanović odgovorio Pekoviću

Sve u svemu, buran dan je pred nama. Ono što svi, koji su uključeni u odlučivanje, moraju imati na umu su – košarkaši i košarkašice. Već sada početak nove sezone uveliko kasni. Nema seniorskih liga, nema liga za mlade… Sve je stalo i sve zavisi od današnje Skupštine.

Da li će crnogorska košarka danas biti otključana?

970x250