Treća sreća za Budućnost

Foto: FSCG

Jezero i Budućnosti spustili su zavjesu na 13. kolo Prve crnogorske fudbalske lige. Plavo-bijeli su nakon poraza i remija u prethodnim duelima, iz trećeg puta uspjeli da savladaju ekipu iz Plava, 3:1.

>>> Arsenal je nerješiva enigma za Mornar, Sutjeska i Rudar slavili

Meč koji je odigran u Bijelom Polju, obilovao je prilikama, a već u 6. minutu Balša Tošković je imao sjajnu priliku da dovede Jezero u vđstvo, ali je dobro intervenisao i loptu preko gola poslao Đorđije Pavličić.

Budućnost je krenula ofanzivnije u nastavku, a trud se isplatio u 27. minutu kada je Marko Mrvaljević pogodio za prednost i vođstvo od 1:0 na poluvremenu.

Početkom drugog poluvremena – poravnanje. Sjajni Naoki Senaga postigao je gol za 1:1 kada je iskoristio upotrebljivu loptu i zaobišao Pavličića. To je ujedno i njegov četvrti u sezoni. Tada su mnogi mislili da slijedi standardna partija Jezera protiv prvaka i eventualno uzimanje boda ili tri.

Ipak, četa Mladena Milinkovića imala je drugačije planove. Nakon prekida Damjan Dakić je bio najsnalažljiviji u kaznenom prostoru i smjestio loptu iza leđa Stefana Kastratovića za novo vođstvo.

Plavi su diktirali tempo u nastavku, a krajnji rezultat postavio je Stefano Almeida, koji je sam sebi iskreirao poziciju i postigao pogotak za nova tri boda aktuelnog šampiona.

Standings provided by Sofascore
970x250