Pavićević: Kalkulantima i kukavicama više nema mjesta u Mornaru

Foto: Filip Roganović/SC Derbi

Trener Mornara Mihailo Pavićević bio je razočaran kako su njegovi izabranici odigrali poslednjih 15 minuta crnogorskog derbija. Barani su imali 15 poena prednosti u trećem minutu treće četvrtine koju su ispustili već do kraja pomenutog perioda. Na kraju su poraženi sa 79:94 u 4. kolu ABA lige od domaćeg SC Derbija.

>>> Mornari od plus 15 do minus 15, Studenti ih potopili u poslednjoj četvrtini

Kada smo znali šta hoćemo bili smo u igri. Onda je u poslednjih 15 minuta preovladala ta košarka koju su pojedini moji igrači igrali na nekom nižem nivou. Kada je bilo 15 razlike odustali smo od pametne igre, krenuli u jurnjavu, bez organizacije u napadu, sa izgubljenim loptama. Neke stvari se ponavljaju iz utakmice u utakmicu, želimo da ih eliminišemo, ali ne ide to lako. Neshvatljivi padovi nam se dešavaju, nismo postojali na terenu u poslednjih 15 minuta, probijali su nas kao da nas nema“.

Pavićević je najavio nove rezove u ekipi.

Imamo problem sa karakterom pojedinih igrača, iako im dajem minutažu oni ne da ne vraćaju dato povjerenje, nego pokazuju da nisu za ovakav nivo takmičenja. Gledaću da kad idem u rat da idem, pa makar i da poginem sa 10 hrabrih momaka a ne sa kankulantima i kukavicama. Mnogi će se prepoznati u ovim mojim riječima i veoma brzo neće biti u ekipi Mornara. Naravno, želim da čestitam SC Derbiju na zasluženoj pobjedi. Oni su pokazali mojim igračima da se meč ne igra 25 nego 40 minuta“, dodao je Pavićević.

Standings provided by Sofascore