Žakelj: Trebao nam je jači šamar od onoga protiv Igokee da bismo zaigrali kako treba

Foto: Filip Roganović/ABA liga

Košarkašima SC Derbija je trebao šamar u vidu poraza od Igokee kako bi se vratili na pravi kolosijek, ali je taj šamar očigledno morao biti jači jer protiv Mornara nisu bili dobri tokom prvih 25 minuta. Tako je prokomentarisao trener Studenata, Andrej Žakelj igru njegovih izabranika i na kraju pobjedu nad Mornarom u 4. kolu ABA lige (94:79).

>>> Mornari od plus 15 do minus 15, Studenti ih potopili u poslednjoj četvrtini

Teška utakmica, podigli smo intezitet na treninzima nakon poraza u Laktašima gdje neke stvari nisu bile kako treba. Nisu bile ni danas 25 minuta, ali smo nakon toga pokazali karakter, sa minus 15 smo došli na plus 15, što znači da smo imali karakter, energiju i kvalitet. Očekivali smo tešku utakmicu, bili smo večeras bez Ivišića, sa povrijeđenim Baćovićem, nismo mogli normalno ni da treniramo, što ipak nije opravdanje. Nismo bili jaki u nekim duelima, u odbrani. Malo smo pali poslije Superkupa što je očekivano. Imamo 3-1 nakon četiri kola, što je dobar rezultat. Pobjeđujemo i kada igramo loše što je potvrda kvaliteta. Treba još neke stvari da se poslože što se tiče rostera. Sada možemo rasterećeno da idemo u Ljubljanu“, rekao je Žakelj.

>>> Pavićević: Kalkulantima i kukavicama više nema mjesta u Mornaru

Slovenački stučnjak apostrofirao je odbranu kao ključ preokreta, iako je njegova ekipa postigla 52 poena u poslednjih 16 i po minuta (34 u poslednjoj četvrtini).

Promijenili smo odbranu i zbog toga smo dali toliko poena u poslednjih 15 minuta. Napad je poslednica odbrane. Mi kada igramo dobro u odbrani, možemo da trčimo i postižemo lakše poene. Poslije jednog tajm-auta promijenili smo odbranu, skok je takođe bio bolji i to je dalo rezultat“.

SC Derbi u narednom kolu gostuje Cedevita Olimpiji.

Cedevita Olimpija ima tim za velike domete. Šta kod njih ne valja pa nisu u vrhu to ne znam. Analiziraćemo ih u sledećim danima, pripremićemo se najbolje što možemo i otiću u Ljubljanu rasterećeni, ali ne sa bijelom zastavom već da probamo da pobijedimo“, zaključio je Žakelj.

Standings provided by Sofascore