Budućnost pred derbi: Forma, statistika, tabela – sve pada u vodu

Foto: FSCG

Malo što je vrijedno pažnje kada je crnogorski klupski fudbal u pitanju, ipak kao i u svemu, i tu postoji izuzetak. Derbi meč 14. kola između Budućnosti i Sutjeske na programu je sjutra (subota) od 18:30 pod Goricom, a ako se osvrnemo na prethodno kolo i pobjede oba tima, očekuje nas kvalitetan i energičan fudbal.

Strateg Budućnosti Mladen Milinković smatra da derbi ne dobija uvijek kvalitetniji, već tim sa većom željom i energijom.

Utakmica koja izaziva najveću pažnju, utakmica kada forma, statistika, tabela i ostalo – pada u vodu. Ja se nadam da će naša ekipa uspjeti da ponovi partije iz prethodnih derbija i da napravimo dobar rezultat. U ovakvom meču nema favorita, i ovdje volja želja i inspiracija odlučuju, uz malu dozu sreće. Trebamo ući motivisani u meč. Sutjeska je vrhunski tim, to su najbolje pokazali protiv Dečića. Kao što smo mi njih, tako su sigurno i oni nas analizirali i sigurno je da će pokušati da dođu do povoljnog rezultata.”

Osvrnuo se Milinković i na podršku navijača koja je velika, te poziva navijače da i na najboljem meču koji Crna Gora ima pruže podršku svojim ljubimcima.

Obično ne komentarišem ništa osim igre, ali stvarno naši navijači prave sjajnu atmosferu. Bodre ekipu 90 minuta i siguran sam da ćemo imati podršku i protiv Sutjeske, a na nama je da opravdamo njihova očekivanja i da im se odužimo sa lijepom igrom i dobrim rezultatom. Oni su ti koji su uvijek tu da podrže klub, i nadamo se će biti dosta velika podrška svih koji vole Budućnost“, zaključio je stručnjak iz Loznice.

Standings provided by Sofascore