Belingem je stvoren za velike stvari

Foto: Twitter

Fudbaleri Real Madrida savladali su na gostvanju ekipu Barselone sa 2:1 u derbi meču 11. kola španske Primere, čime su ponovo zasjeli na čelo tabele La Lige.

Samo sedam minuta čekalo se na prvi pogodak i već tada se dalo naslutiti kakav nas meč očekuje. Smušeno je reagovala odbrana Madriđana, Čuameni se nije najbolje snašao, što je iskoristio Ilkaj Gundogan i rutinski matirao Kepu za sjajan početak El Klasika.

Mogla je Barsa do kraja poluvremena do još jednog gola, stativu je pogodio Gavi, dok sa druge strane Real nije napravio ništa što bi bilo vrijedno pomena.

Kako je vrijeme odmicalo tempo je opao a atmosferu su podgrijali Ćavi i Vinisijus Žunior. Brazilac je dva puta lako pao, a to se treneru Katalonaca nije svidjelo.

U drugom poluvremenu domaći su i dalje držali ritam i bili bolji rival, a do novog gola mogli su u 51. minutu kada je posle kornera šut Fermina Lopeza završio na stativi. Barsa je u tim trenucima djelovala puno bolje, dok je Kraljeviće iz neozbiljnosti mogao da izvuče samo individualni kvalitet.

Upravo to se desilo u 69. minutu. Džud Belingem je tukao po lopti sa preko 20 metara i poslao loptu iza leđa Andrea Ter Štegena.

Tipovalo se da će podjela bodova biti najrealnija opcija, ali tako nije mislio ljetošnja akvizicija Florentina Pereza. Ponovo je Belingem bio u centru pažnje, kada je nakon centaršuta bio najsnalažljiviji i postigao pogodak broj dva, ispostaviće se za pobjedu i pakovanje bodova za Madrid, sa čime je pokazao da je predodređen za velike stvari.

Standings provided by Sofascore