Budva osvojila turnir u Burgasu i nastavila kvalifikacije za Ligu šampiona

Foto: OSCG

Odbojkaši Budve pobijedili su domaćina turnira prve runde kvalifikacija za Ligu šampiona, ekipu Burgasa 3:0 (25:20, 26:24, 25:15) i zajedno sa prvakom Bugarske obezbijedili nastavak kvalifikacija za Ligu šampiona. Ekipu Miljana Boškovića čeka učešće na turniru u Beogradu, kao prvoplasirani tim iz grupe 1.

Budvani su sjajno ušli u meč, a sredinom prvog seta parcijalom 7:2 odlijepili se na osjetnu prednost, 12:7 i bez problema zaključili uvodni dio meča, u kom su imali i +7.

U drugom setu Balša Radunović i saigrači jurili su minus do 20:20 – Burgas je imao i +4, pri rezultatu 20:16, ali mu naš šampion nije dozvolio ni jednu set loptu, iskoristio svoju treću i praktično prelomio meč sa 26:24.

U odlučujućem setu sve je išlo mnogo lakše, a da će slaviti ubjedljivu pobjedu Budvani su nagovijestili serijom 5:0 za vođstvo 12:7, na kraju set dobili sa maksimalnih +10, 25:15. Naš predstavnik turnir u Burgasu završio je sa dvije pobjede i porazom, koliko su imali i drugoplasirani Burgas i treći Kapošvar – mađarski tim je osim Budve 3:1, pobijedio Strumicu u posljednjem kolu 3:0.

Lazar Dodić ponovo najefikasniji – osvojio je čak 20 poena, dvocifren je bio Balša Radunović sa 13, a osam poena osvojio je Benjamin Hadžisalihović. Kod bugarskog predstavnika, koji je kao drugoplasirani prošao dalje, 18 poena osvojio je Murad Kan.

Budva će na turniru druge runde kvalifikacija igrati u Beogradu, sa Partizanom, španskim Guaguasom i austrijskim Tirol Inzbrukom.