Lavovi se okupili: “Borozan je svjetski igrač, biću srećan ako odluči da opet igra za Crnu Goru”

Foto: Stefan Ivanović/RSCG

Muška rukometna reprezentacija Crne Gore na okupu je prvi put od 30. aprila, odnosno posljednjeg duela u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

>>> FOTO Prva prozivka rukometaša nakon pola godine

U sklopu EHF sedmice selektor Vlado Šola okupio je 22 reprezentativca i večeras sa njima odradio trening u podgoričkoj dvorani Verde. Glavna stavka priprema je prijateljski meč sa Rumunijom planiran već u četvrtak.

>>> Uvertira Lavova za EURO

“Dug je period od našeg posljednjeg susreta. Uželjeli smo se jedni drugih, da budemo zajednom da se bavimo rukometom…Svi su maksimalno motivisani”, poručio je naš selektor Šola, a onda konkretnije objasnio:

“Primarno je da uigramo 5-1 odbranu i da uvedemo nove akcije. Svakako, i da vidimo neke nove igrače.”

<<< “Nastavak sramnog odnosa Vlade prema RSCG, pod znakom pitanja učešće rukometašica na Svjetskom prvenstvu”

Novo lice u redovima Lavova je srednji bek Leotara Vladimir Stanković, a lijepo je ponovo vidjeti oporavljenog Nemanju Grbovića i povratnika Stevana Vujovića – posljednji put su opremu crnogorske rukometne reprezentacije nosili u januaru na Svjetskom prvenstvu u Poljskoj.

“Mnogo je bitno što je Grba tu, pozvao sam i Steva, igra veoma dobro u Rumuniji, ali je trenutno povrijeđen. Ipak, došao je, tu je sa nama, pokazao je ogromnu želju da bude uz reprezentaciju. Ako svi tako budemo razmišljali možemo da napredujemo”, kaže Šola.

Foto: Stefan Ivanović/RSCG

Selektor tvrdi da je na oku i Lovćenov Vuko Borozan.

“Gledao sam obje utakmice Lovćena u EHF Evropskoj ligi. Vuko je svjetski igrač. Nažalost, nekoliko godina posljednjih nije bio u vrhunskom rukometu, ali ne može zaboraviti da igra rukomet. Pitanje je samo koliko je njegov motiv jak i želja da ponovo vrati svoju reputaciju kao jednog od najboljih lijevih bekova na svijetu. Nijesam odustao od njega, kad dođe vrijeme, prićaćemo. Ako je spreman da igra, biću srećan.”

Crna Gora će sedmi put učestvovati na prvenstvu Evrope, odnosno šesti put zaredom, a najbolji rezultat ostvarila je prošle godine sa tri upisane pobjede i u ukupnom poretku osvojenim 11. mjestom.

Naša reprezentacija žrijebana je u grupi C čiji je domaćin Minhen, a rivali su nam Mađarska (12. januar), Island (14. januar) i Srbija (16. januar).