“Momci su dali poslednji atom snage, nije lako kada se igra pod imperativom”

Marej je bio meč viner (Foto: KK Mornar-Barsko Zlato/Media Pro)

Mogao je Mornar već nakon petog kola ABA lige da bude u veoma neugodnom položaju kada je borba za opstanak u pitanju. Dočekali su Barani ekipu Krke sa učinkom 0-4, gubili većim dijelom meča, ali su u finišu uspjeli da nadoknade 10 poena minusa i pobijede trojkom Dvajta Mareja, na 30 sekundi do kraja za 86:83.

>>> Marej za prvu pobjedu Mornara

Koliko su truda i energije morali da ulože izabranici Mihaila Pavićevića da bi došli do prvijenca govori podatak da je najveća prednost koju su imali iznosila samo tri poena.

Čestitam igračima na velikoj borbi, angažovanju, dali su sve od sebe. Ovi igrači koji su završili utakmicu su dali posljednji atom snage. Čestitam i Krki na odličnoj utakmici. Oni su i prošle sezone u ABA2 ligi igrali odlično, a i u ABA ligi pokazuju da su ekipa za poštovanje, odlično vođeni. Znao sam da nas čeka teška utakmica. Mi smo imali jedan izbor, a to je da pobijedimo. A kad se nešto mora, onda ne ide sve kako treba. Najbolji primjer je prvo poluvrijeme, gdje smo se tražili, djelovali pogubljeno“, rekao je trener Mornara, Mihailo Pavićević.

Foto: KK Mornar-Barsko zlato/Media Pro

Za Mornar postaje hronična bolest loš ulazak u meč. Barani su nakon vođstva od 4:2 u drugom minutu morali da čekaju 34 minuta na novu prednost. U tom vremenskom intervalu Krka je nekoliko puta bježala i 12 koraka od domaćina.

Razigrali smo Krku u prvom poluvremenu, bili smo suviše mekani. Ne bih rekao da je to nedostatak volje, nego to je kad se igra utakmica pod imperativom. Imao sam zadatak da na poluvremenu pokušam da probudim ekipu, da ne gledamo rezultat, da odbranom pokušamo da se vratimo. Vraćali smo se, bilo je neriješeno, ali je Krka opet napravila brejk, bilo je rizično. Svako je dao doprinos i od srca im čestitam. Bitna pobjeda u borbi za opstanak i za samopouzdanje. Svaka pobjeda u ABA ligi je kao zlato“, poručio je Pavićević.

ABA LIGA, 5. KOLO

Večeras

Mornar – Krka 86:83

Partizan – Crvena zvezda (u toku)

Ranije

FMP – Split 84:66

Zadar – Cibona 91:64

Budućnost Voli – Mega 73:71

Cedevita Olimpija – SC Derbi 102:93

Borac – Igokea 64:70

Standings provided by Sofascore