Ključno u Azerbejdžanu

Detalj sa meča Crna Gora - Azerbjedžan u Podgorici, FOTO: FSCG
Detalj sa meča Crna Gora - Azerbjedžan u Podgorici, FOTO: FSCG

Ko će otključati vrata B divizije Lige nacija biće poznato nakon 90 i kusur minuta fudbala na Dalga Areni u Bakuu: Azerbejdžan – Crna Gora (13.00h) u 4. kolu grupe C3.

Domaćin je u boljoj poziciji, poslije tri utakmice osvojio je sedam bodova, jedan više od Crne Gore, a međusobni susret rivala u prvom krugu završen je rezultatom 0:1 na” DG Areni”. To potvrđuje da timu Mirka Marića igra samo pobjeda u borbi za prvo mjesto koje granatuje sljedeće sezone bolji rang takmičenja – ligu B.

“Definitivno možemo da igramo sa njima, apsolutno nismo inferiorni. Kao i u Podgorici pokušaćemo da se nametnemo na terenu, siguran sam da imamo kvalitet za to. Azerbejdžanke su agresivne, dobro kvare igru, dosta trče i to su im najveći kvaliteti. Kako god, naš cilj je pobjeda”, kazao je selektor Marić.

Armisa Kuč tvrdi da je Crna Gora bolja od Azerbejdžana, ali da će to, za razliku od septembarskog ciklusa morati da dokaže rezultatom.

“Očekuje nas teška utakmica protiv Azerbejdžana. Oni su nam glavni konkurenti za prvo mjesto. Pobijedili su nas u Podgorici, iako smo mi bili bolji i imali bolje šanse. Nadam se da ćemo ih savladati. Daćemo sve od sebe. Želimo prvo mjesto”, kazala je Kuč, golgeterka turskog šampiona – Fomgeta.

Kuč je imala određenih problema sa povredom nakon pobjede nad Kiprom u Ahnasu 2:0, a pod znakom pitanja su Jelena Karličić i Helena Božić. Ekipu hrabri povratak Nađe Stanović i Medine Dešić.

Već četvrti susret ovih reprezentacija koje su se sastale i u kvalifikacionoj grupi za plasman na Svjetsko prvenstvo. Tada je Crna Gora u Podgorici pobijedila 2:0, a u gostima pretpjela minimalan poraz.

Standings provided by Sofascore