Jelena Dubljević za LS: “Prilika da vratim košarci sve što mi je dala”

Crnogorska košarka će biti otključana 24. novembra, sada nema više nikakve dileme. Sjednica Izborne Skupštine je zakazana, delegati će birati novog predsjednika, a potom će biti izabran i novi Upravni odbor. A kandidati su legende – aktuelni predsjednik Nikola Peković i košarkašica Jelena Dubljević koja je nedavno završila bogatu i trofejnu igračku karijeru.

Jelena je dobila podršku određenog broja ženskih i muških klubova, a u intervjuu za Lob Sport priznaje da se iznenadila, a ovo gleda kao na šansu da vrati košarci ono što joj je pružila tokom karijere.

Foto: FIBA

Iskreno, iznenadila sam se. Mislim da su ljudi prepoznali koliko sam živjela košarku svih ovih godina, a posebno kada sam igrala za reprezentaciju Crne Gore“, rekla nam je Jelena na startu intervjua.

>>> Omaž heroini crnogorske košarke

Uvijek se motaju po glavi pitanja da li ćeš biti sposoban za nešto. Niko ne zna šta se može desiti. Ja nikada nisam bježala od odgovornosti tokom karijere. Ovo je prilika da vratim košarci sve što mi je dala. Ja na ovo gledam kao na istu priliku kao kada sam igrala, sada samo iz nekog drugog ugla“.

Tokom cijele karijere Dubljević je pomjerala granice. Sa 12 godina igrala je u seniorskoj konkurenciji u ligi SRJ, sa 15 je već osjetila čar Evrolige, a stigla je i do ženske NBA lige gdje je osvojila šampionsku titulu. Sada sa 36 godina ima priliku da bude na čelu KSCG. Od prije dva mjeseca je takođe i tim menadžer Budućnost Bemax-a. Nema dileme da je njen ugled u svijetu košarke veliki i ima šta da ponudi našem savezu.

Najiskrenije, cijeli život mi je bio pun izazov. Uvijek sam išla ka nemogućem. Nisam osoba koja voli lagane stvari, uvijek sam željela više i to mi je postao zaštitni znak. Svi pričaju od kada sam završila karijeru, život bez stresa posle toliko godina, da uživam u penziji, ali nisam takva. Moja prijateljica sa kojom sam igrala postala je predsjednica španskog saveza i zašto da i ja ne pokušam. Naravno, učite dok ste živi, ne znate sve. Pokušaću da se ostvarim i u toj ulozi, ako dođe do toga. Mislim da je ovo vrh svakog sportiste. Živiš san, ali u drugoj ulozi“, nema dilemu Dubljević.

Problemi u KSCG tema su broj jedan već mjesecima. I zbog toga lige još uvijek nisu počele. Nije željela Jelena previše da komentariše.

Želja mi je da se ovo odmota i da krenu lige. Veliki su gubici, a najviše gube ekipe, igrači, treneri, djeca koja čekaju da izađu na teren“, ističe Jelena koja je na kraju imala zanimljivu poruku.

Ne želim puno da pričam, nikada to nisam radila tokom karijere. Oslanjam se na rad i tako pristupam i ovom izazovu“, poentirala je Jelena Dubljević.

970x250
2 komentara
S najviše glasova
Najnovije Najstarije
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare