2. CFL: Trio na ispitima

Foto: FSCG

Pored Prve, danas se istovremeno igraju i utakmice 15. kola Druge crnogorske fudbalske lige.

Lider Bokelj gostuje Beranama i želi da nastavi veoma dobru seriju, tokom koje je samo jednom kapitulirao u posljednjih 15 drugoligaških utakmica. S druge strane, posljednje Berane za pobjedu ne zna u posljednjih devet susreta, uz čak osam poraza i remi.

>>> 1. CFL: Vodeći pecaju kišne bodove u gostima, Petrovac protiv tradicije duge 13 godina

Podsjetimo, u 6. kolu 13. septembra Bokelj je pod Vrmcem srušio Berane 3:2, a odlučujući gol postigao je Vladan Kordić u 82. minutu.

Drugoplasirana Podgoriča na DG areni dočekuje pretposljednju Iskru duelu dojučerašnjih prvoligaša. Sastav iz Donje Gorice šest posljednjih utakmica nije okusio poraz, uz četiri pobjede i dva remija. Takođe, pred svojim navijačima Podgorica nije izgubila 10 utakmica u nizu.

Nakon pet poraza u šest utakmica Iskra se probudila te uz dvije pobjede i remi najavila bolje dane pred izazovni duel. Zanimljivo, Danilovgrađani nikad nisu osvojili DG arenu, gdje su šest puta remizirali i u dva navrata izgubili.

Njihov prvi megdan sredinom septembra na stadionu braće Velašević riješio je Petar Orlandić u 73. minutu i time donio Podgorici trijumf 0:1.

Treći Otrant na Velikoj plaži ugostiće Kom. Ulcinjani žele da prekinuo neugodni niz protiv Zlatičana, koje su posljednji put kod kuće savladali 21. oktobra 2018. godine – 2:1.

Otrant je slavio u 6. kolu 0:1, a tri boda obezbijedio mu je Anđelo Rudović golom u 41. minutu.

Četvrto Igalo, koje je u posljednja četiri meča potpisalo tri poraza i remi, pokušaće lošu seriju da prekine u Radanovićima protiv Grblja, koji je takođe u sličnom položaju – pet susreta bez pobjede (tri poraza i dva remija).

Igalo je bilo bolje od Koma 2:1 u prvom susretu ove sezone, uz trijumfalni pogodak iz penala Stefana Vica u 81. minutu utakmice.

Uzbudljivo bi moglo da bude u sudaru Internacionala i Lovćena. Dva tima dijele peto mjesto s po 18 bodova. Domaćin je samo jednom izgubio u posljednjih osam utakmica, dok su Cetinjani samo jednom osvojili gostujuća tri boda u vezanih pet utakmica na strani (tri poraza i remi).

Najstariji crnogorski fudbalski klub 13. septembra na Trening kampu FSCG-a odnio je puni plijen 1:0 pogotkom Benjamina Kacića u 36. minutu.

Takemu Komija (Podgorica) prvi je strijelac 2. CFL sa dosadašnjih 12 postignutih golova. Dejan Pepić (Bokelj) sedam puta tresao je mrežu, a njegov saigrač Igor Poček, Marko Kažić (Kom) i Anđelo Rudović (Otrant) po šest.

Standings provided by Sofascore
970x250