Genijeva noć za pamćenje protiv PSŽ-a: “Igrao sam stvarno dobro u to vrijeme”

Savićević u akciji protiv PSŽ-a. Foto: AC Milan

Milan večeras od 21 sat na San Siru dočekuje PSŽ u 4. kolu grupe F Lige šampiona. Rosoneri nemaju prava na grešku, budući da imaju svega dva boda, a do sada nijednom nisu uspjeli da zatresu mrežu u elitnom takmičenju.

Tim povodom sedmostruki šampion Evrope prisjetio se veličanstvene 19. aprilske noći 1995. godine i magične partije Dejana Savićevića. Milan je u Parizu kao aktuelni evropski šampion, golom Zvonimira Bobana u 91. minutu slavio 0:1 u prvom polufinalnom dvoboju Lige šampiona, a potom je dočekao Svece u svojoj fudbalskoj katedrali.

Veliku borbu na slavnom milanskom travnjaku, pred gotovo 80.000 navijača, presjekao je upravo crnogorski velemajstor u 21. minutu. Savićević je igrom tijela protivničkog defanzivca Rikarda izbacio iz kolosjeka te desnim koljenom dao sebi for prema naprijed, nakon čega je lijevom u padu poslao loptu ispod istrčalog golmana Bernarda Lame za 1:0 i delirijum na San Siru.

Tačku na i Genije je stavio u 68. minutu. Marsel Desaji prošao je kroz šum igrača PSŽ-a i proigrao Savićevića, koji je znalački i savršeno tehnički s 18 metara prizemnim udarcem postigao drugi gol na utakmici za konačnih 2:0 i plasman u finale Lige šampiona.

“Da, postigao sam dva gola te večeri. Igrao sam stvarno dobro u to vrijeme. Redovno sam postizao golove i bio zaista spreman”, rekao je Savićević za crveno-crni klub.

Bez sumnje, večeras će gorjeti u Milanu, posebno nakon pobjede PSŽ-a 3:0 u njihovom prvom okršaju u Gradu svjetlosti. Francuski šampion je sa šest bodova u grupu relaksiraniji od Milana, a koji bi eventualim trijumfom dodatno zakomplikovao situaciju u grupi smrti Lige šampiona.

Istovremeno, Stefano Pioli je na korak od otkaza, pa je večerašnji duel i za njega biti ili ne biti…

Ukoliko gosti iz Pariza budu slavili, praktično će napraviti ključni korak prema osmini finala, a suparnika poslati na ivicu ambisa – ispadanja.

Standings provided by Sofascore