Liga šampiona: Biti ili ne biti na San Siru, Zvezda kući traži slamku spasa

Photo: AC Milan

Klupko polako počinje da se odmotava. Ulazimo u drugu polovinu grupne faze ovosezonske Lige šampiona.

Danas započinje četvrto kolo okršajima u grupama E, F, G i H.

Grupa F odmah poslije žrijeba proglašena je “grupom smrti” i taj epitet u potpunosti opravdava u prva tri kola. Borusija Dortmund će od 18 časova i 45 minuta dočekati na Signal Iduna Parku ekipu Njukasla. Milioneri su u prvom duelu prije dvije nedjelje napravili i malo iznenađenje u Engleskoj savladavši Svrake sa 1:0 golom Nmeče.

Kulminacija drame u ovoj grupi dogodiće se u Milanu. Od 21 čas u gradu mode sastaće se Milan i PSŽ. Sedmostruki prvak Evrope željan je “osvete” poslije debakla u Parizu (3:0). Svecima se sprema paklen doček na San Siru, a posebno bivšem golmanu Milana – Đanluiđiju Donarumi.

>>> Rosoneri ne praštaju izdaju, spremna koreografija za Donarumu

>>> Genijeva noć za pamćenje protiv PSŽ-a: “Igrao sam stvarno dobro u to vrijeme”

Ništa manje uzbuđenja ne očekuje se i u grupi G. Tu se oba duela igraju od 21 čas, a očekuje se pravi spektakl. Aktuelni prvak Evrope, Mančester siti, dočekaće na Etihadu ekipu Jang Bojsa koja im je u Švajcarskoj itekako pokazala zube. Građani će najvjerovatnije biti oslabljeni neigranjem Erlinga Halanda te je jasno da pred momcima Pepa Gvardiole uopšte nije lagan zadatak.

Motiv Jang Bojsa ne treba ni spominjati, eventualnim bodom mogli bi da pobjegnu Crvenoj zvezdi u borbi za treće mjesto, a pobjedom bi se vratili u igru za prolaz u nokaut fazu.

Oči regionalne javnosti zasigurno će biti uperene u Beograd gdje će Crvena zvezda dočekati RB Lajpcig pred krcatom Marakanom. U Njemačkoj prije dvije nedjelje Zvezda jeste poražena sa 3:1, ali je osim uvodnih 20-25 minuta pokazala da itekako ima čime da napadne njemački tim.

Remi bi za momke Baraka Bahara na ovom meču bio ogroman, a o pobjedi ne treba ni trošiti riječi. Sa druge strane, Lajpcig bi trijumfom u paklu Marakane trasirao sebi put ka osmini finala Lige šampiona.

Šahtjor i Barselona će od 18.45 časova otvoriti večerašnje nadmetanje u grupi H. Sve osim pobjede Blaugrane na stadionu u Hamburgu bilo bi prvoklasno iznenađenje. U prvom meču bilo je rutinskih 2:1 za Ćavijeve momke.

U drugom meču te grupe Porto će ugostiti možda i najgoru ekipu dosadašnjeg dijela grupne faze Rojal Antverp. Belgijanci nemaju ni bod uz gol razliku 3:12. Sve ukazuje na to da bi Porto, koji ima šest od mogućih devet bodova, večeras na Dragau mogao da otključa sebi vrata sljedeće runde takmičenja. Prvi meč je završen 4:1 u korist Zmajeva.

Za kraj jedna veoma zamršena grupa. Riječ je o grupi E u kojoj su Fejnord, Atletiko Madrid, Lacio i Seltik.

Seltik će na Vanda Metropolitanu biti prinuđen da traži prvi trijumf u elitnom takmičenju ove sezone, a rival je Atletiko kojeg Škoti nikada u istoriji nisu savladali. Očekivalo se i prije dvije nedjelje da će Jorgandžije na Seltik Parku imati rutinski posao, ali je prvak Škotske pokazao znakove života remijem, 2:2.

Olimpiko će biti poprište istinskog spektakla Lacija i Fejnorda. U prvom meču holandski velikan je slavio sa 3:1 tako da su nebeskoplavi zasigurno željni da se revanširaju na svom terenu. Fejnord poslije tri meča ima šest bodova dok je Lacio na četiri. Pobjedom Holanđani praktično rješavaju sebi pitanje prolaska, a eventualnom pobjedom Lacija ponovo se sve otvara u ovoj zaista neizvjesnoj grupi.

GRUPA E

21.00 ATLETIKO MADRID – SELTIK

21.00 LACIO – FEJNORD

Standings provided by Sofascore

GRUPA F

18.45 BORUSIJA DORTMUND – NJUKASL

21.00 MILAN – PSŽ

Standings provided by Sofascore

GRUPA G

21.00 CRVENA ZVEZDA – RB LAJPCIG

21.00 MANČESTER SITI – JANG BOJS

Standings provided by Sofascore

GRUPA H

18.45 ŠAHTJOR – BARSELONA

21.00 PORTO – ROJAL ANTVERP

Standings provided by Sofascore
970x250