Najgori Junajted u posljednjih 50 godina

Photo: Bildbyran/SIPA USA/Pixsell

Navijači Kopenhagena dočekali su Mančester junajted spektakularnom koreografijom kojom su ih podsjetili na kultni meč odigran 2006. godine na Parkenu kada su ih Danci nadigrali (1:0) uz poruku: “Vaš teatar noćnih mora“.

Kao da su predosjetili hrabru partiju njihovog tima i novu veliku pobjedu koju su sinoć upisali (4:3).

>>> Rolerkoster na Parkenu i nevjerovatan preokret, Bajern nastavio brutalan niz

Izabranicima Erika ten Haga ovo je već deveti poraz u sezoni u 17 utakmica u svim takmičenjima. Za Crvene đavole ovo je najgori start sezone u posljednjih 50 godina odnosno od sezone 1973/1974 kada su i ispali iz lige. Definitivno pakao za navijače.

Još jedan negativni rekord postavili su sinoć fudbaleri Mančester junajteda. Po prvi put u dugoj istoriji kluba izgubili su meč u kojem su vodili sa dva ili više gola prednosti u Ligi šampiona. Kada su u pitanju sva takmičenja Crvenim đavolima se to desilo po prvi put od septembra 2014. godine kada su izgubili od Lestera, 5:3.

Jako teška situacija, a izlaz iz krize se ne naslućuje. U Premijer ligi su tek na osmom mjestu, dok je u Ligi šampiona na posljednjem mjestu. Ostale su dvije utakmice do kraja grupne faze, a Junajted očekuje vatreno gostovanje Galatasaraju dok će u posljednjem kolu dočekati Bajern Minhen.

Standings provided by Sofascore