Janković i Vešović ostali na korak od podviga – lider Bundeslige trijumfovao u 93. minutu

Janković u duelu sa Leverkuzenom. Foto: Karabag

Crnogorski reprezentativci Marko Janković i Marko Vešović sa svojim Karabagom bili su na korak od podviga protiv Bajer Leverkuzena u 4. kolu grupe H Lige Evrope.

Nakon 26. oktobra i pobjede njemačkog predstavnika 5:1, večeras je šampion Azerbejdžana u fenomenalnom ambijentu pred svojim navijačima igrao prsa u prsa sa liderom Bundeslige. Janković je veoma dobro odigrao cijeli susret, dok je Vešović takođe bio jako dobar po desnoj strani, zaradivši žuti karton, a igru je napustio u 83. minutu susreta.

I kada se činilo da će Karabag osvojiti zlatni bod, u 93. minutu dogodio se jedanaesterac, koji je realizovao Nigerijac Viktor Bonifase za konačnih 0:1.

Sjajni tim Ćabija Alonsa vezao je 11. pobjedu zaredom u svim takmičenjima, nastavivši sezonu iz snova u kojoj Bajer sanja velike snove poput onih s početka ovog vijeka, a kada je u foto-finišu izgubio titulu u Njemačkoj te finale Lige šampiona od Reala.

Ipak, Alonso i njegov studiozni rad oduševljaju sve u redovima Apotekara, koji su večerašnjom pobjedom obezbijedili evropsko proljeće. Sa druge strane, Karabagu, kao i našim reprezentativcima, kroz naredne duele sa Moldeom i Hakenom preostaje da se bori za drugu poziciju u grupi H.

Standings provided by Sofascore
970x250