Preokret za pamćenje i pobjeda Partizana

Foto: Dusan Milenkovic/ATAImage/Pixsell

Očajno prvo poluvrijeme, a onda povratak iz snova u paklu Beogradske arene za treći trijumf u sezoni. Košarkaši Partizana savladali su Fenerbahče 85:84 u 7. kolu Evrolige nakon infarkt završnice, u 500. meču Željka Obradovića u elitnom evropskom takmičenju.

Uspjeli su “crno-bijeli” da se vrate nakon velikog minusa i nakon što je Fenerbahče odigrao sjajno prvo poluvrijeme. Imali su gosti 15 poena tokom druge četvrtine, u trećoj i +14, ali je šampion ABA lige sve to uspio da nadoknadi na krilima frenetične podrške sa tribina.

>>> Ivanović osvojio Pirej: Baskonija imala +18, pa se kockala

Na krilima Frenka Kaminskog koji je postizao poene u seriji u četvrtoj dionici Partizan se potpuno vratio u meč, stigao i do preokreta i bilo je jasno da nas čeka uzbudljiva završnica.

Koreografija navijača Partizana (Foto: Dusan Milenkovic/ATAImage/Pixsell)

Pred posljednji minut Fener je imao prednost, Alen Smailagić je donio vođstvo domaćinu 83:82, a nakon što je Jam Madar (dočekan velikim zvižducima) promašio mislilo se da je to to. Međutim, nakon greške Kaminskom kojem je ispala lopta iz ruku, turski predstavnik je imao napad za pobjedu, ali je Tajler Dorsi promašio trojku.

EVROLIGA, 7. KOLO

ČETVRTAK

Olimpijakos – Baskonija 74:75

Efes – Žalgiris 86:82 (p.p)

Makabi – Bajern 93:90

Milano – Valensija 83:52

Partizan – Fenerbahče 85:84

Real Madrid – Virtus 100:74

PETAK

20.00h Alba – Panatinaikos

20.30h Barselona – Crvena zvezda

21.00h Monako – Asvel

Standings provided by Sofascore