Runda broj 7 i već meč sezone: “Pobjeda za priključak gornjem dijelu tabele”

Foto: ABA liga

April 2023. godine – meč sezone protiv Ulma u Njemačkoj u osmini finala Evrokupa.

Novembar 2023. godine – sedmo kolo nove sezone u Evrokupu, ali već meč sezone za košarkaše Budućnost Volija.

Crnogorski šampion zbog nešto lošijeg starta i svega dvije pobjede u šest prvih kola došao u situaciju da mu meč na Dunavu bude nevjerovatno bitan kada je u pitanju konačni plasman u evropskom takmičenju. Tu je i naravno crna serija u evropskim gostovanjima i osam vezanih poraza na strani. Kada se na sve ovo nadoveže i ostavka Petra Mijovića, te činjenica da Plavi još uvijek traže novog trenera dovodi ekipu u nezavidnu situaciju.

>>> LS SAZNAJE: Trinkijeri odbio Budućnost, nastavlja se potraga za trenerom

Ekipa je reagovala dobro u prvom meču nakon odlaska Mijovića, savladan je Split u “Morači”, ali će sjutrašnji meč biti neuporedivo teži.

Meč protiv Splita je bila utakmica koja nije smjela da se izgubi. Moramo da budemo realni bili smo u mini krizi. Nadam se da smo izašli iz nje i da ćemo već sjutra protiv Ulma imati dobar pristup. Očekujem tešku utakmicu, ali znamo da imamo šanse. Znamo da je ta utakmica izuzetno važna za nas da se pridružimo gornjem dijelu tabele. Siguran sam da ćemo svi dati sve od sebe da prvi put ove sezone slavimo u gostima u Evrokupu“, rekao je Vladimir Todorović, trener koji će voditi ekipu i u Njemačkoj.

Igrač od kojeg će mnogo toga zavisiti protiv ekipe koja ima četiri pobjede i dva poraza je Vladimir Mihailović. Zbog povrede leđa propustio je mečeve protiv Crvene zvezde i Arisa, ali se vratio protiv Splita i ubacio 11 poena.

Zbog situacije u kojoj se nalazimo, ovo je, možda, meč sezone za nas što se tiče plasmana u Evrokupu. Nalazimo se u periodu tranzicije nakon odlaska prvog trenera, ali takva je situacija. Moramo da se skupimo, odigramo najbolje što možemo i probamo da ostvarimo pobjedu koja bi nam u ovom momentu neopisivo značila“, nema dilemu crnogorski reprezentativac.

GRUPA B

UTORAK

18.00h Lietkabelis – Turk Telekom

19.30h Burg – Aris

19.30h Ulm – Budućnost

SRIJEDA

20.00h Trento – Kluž

21.00h Gran Kanarija – Slask

Standings provided by Sofascore