“Serijske ubice bugarskog fudbala”

Foto: Paul Terry/Pixsell

Bugarski fudbal je pao na niske grane. Kao da nije dovoljna katastrofa u aktuelnom kvalifikacionom ciklusu u kojem Bugari nemaju pobjedu, pa novi skandal dodatno je sve poljuljao.

>>> Haos u Bugarskoj koji nikako ne odgovara Crnoj Gori

Pisali smo o problemima sa stadionom na kojem bi trebalo da Bugari ugoste Mađarsku u pretposljednjem kolu kvalifikacija. Taj duel mnogo znači i za reprezentaciju Crne Gore. Kako sada stvari stoje, teško da će taj meč uopšte biti odigran i biće registrovan službenim rezultatom za Mađare što će im donijeti plasman na Evropsko prvenstvo.

Sve je ovo pogodilo legendarnog Dimitra Berbatova koji nije birao riječi i uputio je žestoke kritike aktuelnom rukovodstvu tamošnjeg fudbalskog saveza.

Moramo još jednom da obratimo pažnju na apsurd koji je izazvala Bugarska fudbalska federacija. Mogu da ih nazovem serijskim ubicama. Oni dugoročno uništavaju bugarski fudbal, svjedoci smo njihovih postupaka, vuku naš fudbal na dno, a sada idu i ka situaciji da ni navijači ne mogu da gledaju svoju reprezentaciju“, rekao je nekadašnji napadač Mančester junajteda.

Trenutno pokušavaju da insinuiraju krivicu gradonačelniku Plovdiva, da meč mora da bude igran na tom stadionu, a ako ne bude tako, neko drugi je kriv. Oni ne mogu da riješe problem, a okreću se protiv bugarskog naroda, ujedno igraju ulogu žrtve. Znaju da ne mogu da otklone razloge zbog kojih se sve ovo dešava, i jedino je ispravno da podnesu ostavke“, jasna je poruka bivšeg reprezentativca koji je za nacionalni tim odigrao 78 utakmica i postigao 48 golova.

Da podsjetimo, 2021. godine Berbatov je bio kandidat za predsjednika FS Bugarske, ali je izgubio na izborima od Borislava Mihajlova.

970x250