Od Njemačke do Njemačke

Foto: Dejan Lopičić/Lob Sport

Jedanaestog dana 2023. godine košarkaši Budućnost Volija savladali su Hamburg u gostima i to je posljednja pobjeda na strani u Evrokupu. Od tada Plavi su vezali osam poraza, došli u situaciju da runda broj 7 u drugom po rangu evropskom takmičenju bude meč sezone. Sudbina ili ne, crnogorski šampion prekid crne serije traži upravo u Njemačkoj, na obali Dunava gdje će večeras (19.30h) gostovati Ulmu.

Crnogorski šampion je u specifičnoj situaciji, nakon svega 15 utakmica (uključujući ABA Superkup) na novom su početku. Petar Mijović nakon poraza od Arisa u “Morači” u prošlom kolu Evrokupa je podnio ostavku, a ekipu privremeno vodi njegov prvi pomoćnik Vladimir Todorović. Petar Popović i drugovi su u ABA ligi dobro reagovali na kritičnu situaciju, uspjeli su da slome Split na svom terenu i sa jasnim ciljem su otputovali u Njemačku na megdan tamošnjem šampionu.

>>> Runda broj 7 i već meč sezone: “Pobjeda za priključak gornjem dijelu tabele”

Trenutak nije najbolji, nije ni Ulm rival protiv koje se može unaprijed upisati pobjeda, ali Budućnost mora da slavi kako bi se priključila gornjem dijelu tabele. Novi poraz bi, osim produžetka krize, donio i nove turbulencije u ekipi, što ne donosi ništa dobro.

Plavi su protiv večerašnjeg rivala odigrali pet mečeva. Vezali su tri pobjede u prva tri meča, a onda su doživjeli dva poraza, posljednji je bio bolan – bilo je to prije pola godine u osmini finala. Interesantno, tada je i taj meč, kao i ovaj večerašnji, označen kao “meč sezone”.

Ekipa koju sa klupe vodi Anton Gavel ove sezone igrao veoma dobro, u sva tri meča u svojoj Ratiofarm areni su slavili (Trento, Lijetkabelis, Slask) i zbog svega favoriti su u ovom duelu.

Tako kaže i ponuda u Lob kladionicama. Kvota na pobjedu domaćina je 1,45, dok se toliko čekani brejk Budućnosti u gostima “plaća” 3,10.

Nakon nešto više od mjesec dana od početka sezone, Budućnost je već došla u situaciju biti ili ne biti. Navijači vjeruju da ova ekipa tek ima šta da ponudi, a prva prilika za to je – Ulm.

GRUPA B

UTORAK

18.00h Lietkabelis – Turk Telekom

19.30h Burg – Aris

19.30h Ulm – Budućnost

SRIJEDA

20.00h Trento – Kluž

21.00h Gran Kanarija – Slask

Standings provided by Sofascore