Potpuna nemoć

Filip Barović na današnjem meču (Foto: ABA 2 liga)

Laka i ubjedljiva pobjeda u prvom meču na Zlatiboru, a onda ubjedljiv poraz. Košarkaši Sutjeske izgubili su od MZT-a u četvrtoj rundi ABA 2 lige – 64:93.

Nikšićani su odigrali veoma loš meč, a jedino što su uspjeli da urade danas protiv predstavnika Sjeverne Makedonije je vođstvo 2:0 i 4:2 na samom startu meča. Nakon toga MZT je preuzeo konce igre u svoje ruke i već nakon prvih deset minuta imao je ogromnu prednost – 14:28.

Pitanje pobjednika bilo je riješeno do odlaska na veliki odmor, jer su Makedonci uvećali prednost. Do kraja nije bilo nikakvih dilema, Sutjeska nije imala ni snage, ni energije ni da zaprijeti, pa je MZT rutinski priveo meč kraju i nanio ekipi Dragana Nikolića drugi poraz.

Dakon Brejsi je sa 15 poena i devet asistencija bio najefikasniji u redovima nikšićke ekipe, Radosav Spasojević je dodao 14, dok je Marko Lukić meč završio sa 12 poena.

Na drugoj strani Vojdan Stojanovski je bio najbolji sa 17 poena, Dušan Tanasković je dodao 13, Ejasu Vorku 11, a dvocifreni je bio i Bojan Krstevski sa deset koševa.

Kompletnu statistiku sa današnjeg meča pogledajte OVDJE.

Naredni meč Sutjeska igra u nedjelju (19. novembra) protiv Vojvodine.

Standings provided by Sofascore