Podgorica sa dva igrača manje nadigrala Bokelj i preuzela lidersko mjesto

Foto: FSCG

Fudbaleri Podgorice nadigrali su ekipu Bokelja na DG Areni rezultatom 2:1 u okviru 17. kola Druge crnogorske fudbalske lige.

Domaći su se bolje snašli u meču koji je opravdao epitet derbija kola. Podgoričani su ovim trijumfom preuzeli prvo mjesto tabele od Bokelja zahvaljujući boljoj gol razlici.

Poslije samo devet minuta igre Podgorica je povela, a strijelac je bio ko drugi nego Takeru Komija, najbolji strijelac lige.

U samom finišu prvog dijela igre golman domaćih, Petar Radulović, udario je jednog fudbalera Bokelja, a sudija Savo Vujović pokazao mu je crveni karton. Morao je van terena, a njegovo mjesto zauzeo je rezervni golman, Petar Petrović.

Ipak, bez obzira na igrača manje Podgorica je u 61. minutu duplirala prednost. Strijelac gola, kojim je vjerovatno i riješeno pitanje pobjednika, bio je Kristijan Radunović.

Samo šest minuta kasnije domaći su ostali sa devetoricom pošto je crveni karton “zaradio” i Đorđe Jovičić. Međutim, Bokelj do kraja nije mogao ništa više osim da ublaži poraz golom Balše Ćetkovića deset minuta prije kraja utakmice.

SEMAFOR

Grbalj – Iskra 1:0

Vujović 50

Lovćen – Igalo 2:2

Kopitović 45+2, Bojić 62 – Vujović (AG) 50, Horike 64

Otrant – Berane 2:0

Nišimura 33, 51

Standings provided by Sofascore
970x250