Đoković “pomeo” Alkaraza

Đoković osvojio Laureus, Foto: Imago/IMAGOSPORT/Pixsell
Đoković osvojio Laureus, Foto: Imago/IMAGOSPORT/Pixsell

Najbolji svjetski teniser, Novak Đoković, za tačno sat i po na terenu savladao je Karlosa Alkaraza u polufinalu Završnog mastersa u Torinu – 2:0. Po setovima veoma ubjedljivo – 6:3, 6:2.

Najuzbudljivji bio je prvi set. Već u prvom servis gemu Đokovića mladi Španac je imao brejk loptu, ali je srpski teniser spasio i potom poveo sa 1:0. Od tog momenta nismo vidjeli brejk loptu sve do osmog gema.

Servirao je Alkaraz, a Đoković je odličnom igrom došao do dvije brejk lopte, a drugu je i iskoristio i poveo sa 5:3. U narednom gemu rutinski i sigurno je odservirao za vođstvo od 1:0.

Očekivala se reakcija od Alkaraza, ali bio je daleko od povratka u meč. Već na startu drugog seta Novak je ponovo brejkovao Karlitosa i polako trasirao sebi put ka finalu. Prvi reket svijeta nokautirao je rivala ponovo u sedmom gemu novim brejkom, poveo sa 5:2 i priveo meč kraju.

Sjutra (18h) ga u finalu čeka domaćin teniser, Janik Siner, koji je danas savladao Danila Medvedeva. Biće ovo prilika za Đokovića i za “osvetu” Sineru koji ga je savladao prije par dana u grupnoj fazi sa 2:1.