Srbija za istoriju, Bugarska za čast…i za Crnu Goru

Duel Kostića i Kraeva tokom meča u Razgradu, FOTO: Pedja Milosavljevic/DeFodi Images/DEFODI
Duel Kostića i Kraeva tokom meča u Razgradu, FOTO: Pedja Milosavljevic/DeFodi Images/DEFODI

Fudbaleri Srbije nalaze se pred vratima Evropskog prvenstva, ali potrebno je da naprave i posljednji korak kako bi se prvi put u istoriji našli na smotri najboljih reprezentacija Starog kontinenta. U Leskovcu protiv prežaljene Bugarske, posljednjeplasirane ekipe u kvalifikacionoj grupi G, Orlovima je dovoljan i bod da čekiraju kartu za Njemačku. Međutim, domaćin zna da neće biti lako protiv ekipe kojoj su jedva iščupali bod u Razgradu pogotkom Darka Lazovića u posljednjim trenucima meča za konačnih 1:1.

“Moramo da budemo oprezni, siguran sam da će utakmica biti zahtjevna jer imamo rasterećenog rivala. Ipak, kad smo već ovdje ne pomišljamo da propustimo ovakvu šansu”, istakao je selektor Srbije Dragan Stojković Piksi.

Bugarska igra za čast i za Crnu Goru. Generacija fudbalera koju predvodi napadač PAOK-a Kiril Despodov može da uđe u istoriju bugarskog fudbala kao najslabija ikada! Naime, po prvi put popularnim Lavovima prijeti kraj kvalifikacionog ciklusa bez pobjede. U slučaju trijumfa, pomogli bi i našim fudbalerima koji bi pobjedom nad Mađarskom u Budimpešti izborili Evropsko prvenstvo. Sa ove tačke gledišta i nakon svega viđenog od strane bugarskih reprezentativaca, to djeluje kao više od čuda…Ipak, fudbal to i jeste – nepredvidiv i pun iznenađenja…

<<< “Osvježićemo ekipu. Raduje me što smo i dalje u igri, pamtimo Moldaviju i neke prethodne cikluse”

<<< “Kada igrate za nacionalni tim želja i motiv se ne dovode u pitanje”

<<< FOTO Dobro raspoloženje na posljednjem treningu pred okršaj na Puškaš areni

“Ne možemo mnogo da dobijemo u ovoj utakmici, ali svaki duel je nova priča i u kvalifikacijama za veliko takmičenje poseban motiv nije potreban. Srbija ima igrače svjetske klase, ali daćemo sve od sebe da pariramo na pravi način”, rekao je Ilijan Iliev koji je u finišu kvalifikacija na selektorskoj poziciji zamijenio Mladena Krstajića.

Dueli u Leskovcu i Budimpšeti počinju u isto vrijeme – u 15 sati.

Standings provided by Sofascore
970x250