“Borili smo se u okviru mogućnosti, tražimo još novih igrača kako bi izborili opstanak”

Foto: ABA liga

Košarkaši Mornar Barskog zlata izgubili su od Crvene zvezde na zatvaranju osme runde ABA lige. Daleko od toga da su se izabranici Mihaila Pavićevića obrukali, odigrali su onoliko koliko su mogli, ali “crveno-bijeli” su znatno jači i kvalitetniji.

Nije iskusni stručnjak imao šta da zamjeri svojim igračima, a na komentar da je utakmica bila zanimljiva imao je zanimljiv odgovor.

>>> Mornar se nije obrukao, pamtiće se debi Komnenovića

Hvala na komplimentu, ako smatrate da smo učinili utakmicu zanimljivom. Čestitam Zvezdi na pobjedi koja nije dolazila u pitanje, ni prije, a ni tokom meča. Mi smo pokušali da se suprotstavimo koliko smo mogli, ali je dominacija pod košem evidentna. Borili smo se u okviru mogućnosti“, rekao je Pavićević.

U veoma teškoj situaciji su Barani, imaju jednu pobjedu i sedam poraza u regionalnom takmičenju i što prije moraju početi da pobjeđuju.

Ne padamo duhom, borićemo se do kraja. Već smo napravili promjene u ekipi, a biće ih još. Evidentno da se neki problemi ponavljaju iz utakmice u utakmicu. Moramo da reagujemo u trku, da nađemo rješenja pod košem, ali tražimo rješenje i u spoljnoj liniji. Međutim, nije lako naći dobrog igrača u ovom trenutku“, jasno je istakao Pavićević.

Za razliku od nekih prethodnih godina kada su pojačanja bila pun pogodak, ovog ljeta to nije bio slučaj. Za lošu selekciju Pavićević preuzima odgovornost.

Kada ste limitirani budžetom, onda tražite igrače u okviru toga. Kada dovedete mladog Amerikanca to je mačak u vreći, nikada ne znate u kom će pravcu otići. Moja je krivica, nema bježanja od toga. Neću dozvoliti da idem tako i srljam, godine mi to ne dozvoljavaju“, u svom stilu je poentirao Mihailo Pavićević.

Standings provided by Sofascore