Širi spisak Lavova za EP: Povratak Vuka Borozana

Foto: RSCG

Selektor muške rukometne reprezentacije, Vlado Šola, saopštio je širi spisak igrača koji će konkurisati za nastup na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj u januaru naredne godine.

Na spisku se nalazi 35 igrača, a svakako najveću pažnju privlači povratak Vuka Borozana na spisak Lavova. Prvi put na širem spisku su i njegovi saigrači iz Lovćena, Filip Borozan, Filip Krivokapić i Milorad Bakić. Takođe, debitanti su i Vladan Kastratović (Prilep) i Darko Đurković (Budućnost).

Početak priprema planiran je za 25. decembar, a Šola će do tada skratiti spisak igrača koji će konkursati za mjesto u timu za EHF EURO 2024. godine.

Sa prijateljskim utakmicama će se početi 29. decembra kada će protivnik Lavova biti Sjeverna Makedonija u Staroj Pazovi. Četvrtog i petog dana 2024. godine Crna Gora će učestvovati na turniru u Poreču gdje će protivnici biti Hrvatska i Slovenija.

Prvi meč za naš tim na Evropskom prvenstvu biće protiv Mađarske, 12. januara u Minhenu. Protivnici u grupi su još Srbija i Island.

Kompletan spisak izgleda ovako:

Golmani: Nebojša Simić, Nikola Matović, Haris Suljević, Filip Borozan

Krila: Miloš Vujović, Aleksandar Bakić, Filip Vujović, Darko Đurković, Mirko Radović, Luka Radović, Vojislav Vukić

Pivoti: Vuk Lazović, Nemanja Grbović, Miodrag Ćorsović, Mihailo Šćekić, Luka Vujović, Nebojša Simović

Bekovi: Radojica Čepić, Božo Anđelić, Stevan Vujović, Vladimir Stanković, Božidar Simić, Filip Krivokapić, Vladan Kastratović, Vasilije Kaluđerović, Miloš Božović, Asrenije Dragašević, Vuko Borozan, Luka Barjaktarović, Milorad Bakić, Radoš Premović, Branko Vujović, Stefan Čavor, Risto Vujačić, Luka Vukićević.