Košarkašice jednoglasno podržale Jelenu Dubljević

Foto: FIBA

Sjutra će se održati skupština na kojoj će biti izabran novi predsjednik Košarkaškog saveza Crne Gore. Kandidati su aktuelni predsjednik, Nikola Peković i legendarna crnogorska košarkašica, Jelena Dubljević.

>>> Jelena Dubljević za LS: “Prilika da vratim košarci sve što mi je dala”

>>> Peković gost Lob Sporta: Pokušali su da me diskredituju, mislim da ću pobijediti

Dan prije izbora košarkaška reprezentacija Crne Gore odlučila je da se otvorenim pismom obrati javnosti i pruži podršku doskorašnjoj saigračici.

Njihovo otvoreno pismo prenosimo integralno:

“Sa velikim zadovoljstvom i ponosno podržavamo kandidaturu naše donedavne saigračice i kapitenke, proslavljene crnogorske košarkašice Jelene Dubljević, za predsjednicu Košarkaškog saveza Crne Gore.

Naša Jelena je u dugoj, briljantnoj, sportskoj karijeri – koju je započela nastupajući sa svega 15 godina u Evroligi, a nastavila igrajući sjajno u velikim evropskim klubovima i krunisala osvajajući sa Los Anđeles Sparksima i WNBA titulu – pokaza da, i u najtežim trenucima, zna da donosi prave odluke.

I kada je bila igračica i kada je bila vođa na terenu, ali i kada je trebalo pomoći svojim saigračicama i svojoj zemlji, Crnoj Gori.

Crnogorska košarkaška reprezentacija je skupa sa Jelenom pronijela ime Crne Gore širom planete i vjerujemo da će, sa iskustvo i predanošću u radu, sa mjesta predsjednice Košarkaškog saveza mnogo doprinijeti novim uspjesima crnogorske muške i ženske košarke.

Vjerujemo da će izborom prve žene predsjednice Košarkaškog saveza, Crna Gora poslati sjajnu poruku i našem društvu i našim sportskim prijateljima u inostranstvu.

Ubijeđene smo da će tako biti i da će, kao predsjednica KSCG, Jelena Dubljević doprinijeti organizacionom jedinstvu, razvoju naših klubova u zemlji i daljoj međunarodnoj promociji crnogorske košarke”, stoji u saopštenju koje su potpisale:

Jovanović Milica,

Ilić Nikolina,

Kovačević Bojana,

Leković Marija,

Bulajić Jelena,

Natasha Mack,

Mujović Božica,

Šćepanović Ksenija,

Taya Raimer,

Živković Dragana,

Radonjić Zorana,

Vukčević Lana,

Bigović Maja,

Bigović Milena,

Pašić Jovana,

Vučetić Jelena,

Akšam Sanja,

Živaljević Sofija.

970x250