Đoković: Nadal i ja na Rolan Garosu? To bi bio posljednji ples

Photo: EXPA/ Pressesports/ Nicolas Luttiau/EXPA/Pixsell

U intervjuu za špansku Marku, najbolji teniser svijeta Novak Đoković, pričao je o rivalstvu sa Rafaelom Nadalom.

Špance je zanimalo da li bi pristao da mu neko na papiru napiše da će, ako bude igrao do 50. godine, prestići rekord Rafe na Rolan Garosu.

“Ne znam, siguran sam da mojoj ženi to ne bi bilo smiješno. Veoma sam zadovoljan svime što sam postigao. Ne moram da stignem Rafin rekord u Parizu. Imam mnoge na koje sam ponosan i koji su dio istorije. Kada bih sada otišao u penziju, mogao bih samo da budem srećan i ponosan na ono što sam uradio”, započeo je Novak.

Jasno, ne može da bude prijatelj sa Nadalom i Rodžerom Federerom, a razlog je jednostavan.

Photo: Antoine Couvercelle / Panoramic / Bestimage/BESTIMAGE/Pixsell

“Tačno je da ne možemo da budemo prijatelji, jer sa prijateljima pričate o svemu, dobrom, lošem, svojim tajnama… Rivalima nije baš prijatno da sve to otkrivate. U posljednjih 15 godina vidio sam više Nadala i Federera nego svoje roditelje. To znači da su oni bili veoma važan deo mog života i karijere. Nevjerovatno poštujem njih i rivalstvo koje smo održavali tako dugo. Bio je to veoma dug zajednički put i kada okačimo reket vidjećemo to na opušteniji način”, pojašnjava najbolji igrač svijeta.

Osvrnuo se i na eventualni novi duel sa Nadalom. Smatra da bi to bio posljednji ples dva najveća tenisera ikada.

“Mislim da bi mnogi voljeli da to bude na Rolan Garosu. Što da ne? Mada ako mi date izbor, rekao bih bilo gdje drugdje. Rolan Garos ne bi bio loš, ali Nadal je igrač koji je tu pobjedio najviše puta u istoriji turnira. Mislim da će svako mjesto biti nevjerovatno i za nas i za svijet tenisa. To bi bilo kao neka vrsta posljednjeg plesa. Ne znam koliko ćemo još puta imati priliku da se suočimo i da li ćemo to učiniti. Nadam se jer je to ono što svi žele, pa tako i ja”, zaključio je Đoković.

970x250