PSŽ za 80 miliona otkupio napadača koji je postigao ove sezone – dva gola

Gonsalo Ramoš. Foto: Michael Baucher / Panoramic / Bestimage / Pixsell

Kada je u decembru prošle godine na Gonsalo Ramoš na Svjetskom prvenstvu postigao het-trik u pobjedi Portugala nad Švajcarskom 6:1 njegove akcije porasle su na fudbalskom tržištu.

Napadač je potom, tokom ljeta, otišao iz Benfike u PSŽ na pozajmicu. Za 741 minut, odnosno u 15 odigranih utakmica postigao je za francuskog šampiona ukupno – dva gola i upisao jednu asistenciju.

Međutim, uprkos očajnom učinku u dosadašnjem dijelu sezone klub sa Parka prinčeva odlučio je da otkupi njegov ugovor, a u cijeloj priči zadovoljno ruke trlja upravo Benfika. PSŽ je aktivirao otkupnu klauzulu i platio igrača 65 miliona, koliko je zaradio lisabonski klub.

Foto: Federico Pestellini / Panoramic / Bestimage / Pixsell

To nije sve, Benfika bi u budućnosti mogla da inkasira dodatnih 15 miliona eura, zavisno od ostvarenih lakih bonusa iz ugovora, što je ukupno 80 miliona eura za 22-godišnjeg fudbalera koji se do sada definitivno nije pronašao u gradu svjetlosti.

Posljednji gol Ramoš je postigao 13. oktobra u pobjedi Portugala nad Slovačkom (3:2) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Sa druge strane, u listu strijelaca za PSŽ upisao se posljednji put 24. septembra u trijumfu nad Olimpik Marsejom (2:0) u francuskom prvenstvu.

970x250