Dan D

Dan D je stigao, dan koji su ljubitelji magične igre pod obručima u Crnoj Gori čekali. Danas ćemo, na Izbornoj skupštini, dobiti predsjednika ili predsjednicu Košarkaškog saveza Crne Gore što će dovesti do otključavanja ove igre u malenoj balkanskoj ljepotici.

Kandidati su – legende. Na jednoj strani proslavljena košarkašica Jelena Dubljević koju je podržalo 26 klubova, a na drugoj nekadašnja NBA zvijezda, legenda Partizana i Panatinaikosa i još uvijek aktuelni predsjednik – Nikola Peković.

Pravo glasa ima 84 delegata na Skupštini, za kvorum je potrebno 43, a isto toliko i za pobjedu na izborima.

>>> Peković: Crnogorska košarka je u dubokoj krizi, kriza je i šansa

>>> Plan i program Jelene Dubljević: Fokus na razvoju mladih, besplatno učešće u Ligama mladih

Oba kandidata su iznijeli svoje programe, u ovu trku ulaze kao u sve mečeve koje su igrali dok su bili na parketu, a još jedno im je zajedničko. I Dubljević i Peković su uoči sjednice dali svoje komentar za naš portal, pa vam u ovom tekstu donosimo najzanimljivije izjave iz oba intervjua.

Ovo je prilika da vratim košarci sve što mi je dala. Ja na ovo gledam kao na istu priliku kao kada sam igrala, sada samo iz nekog drugog ugla. Pokušaću da se ostvarim i u toj ulozi. Mislim da je ovo vrh svakog sportiste. Živiš san, ali u drugoj ulozi“, rekla je Jelena za Lob Sport.

>>> Jelena Dubljević za LS: “Prilika da vratim košarci sve što mi je dala”

S druge strane, iako ima još uvijek aktuelni mandat (predsjednik postao u maju 2021. godine), u želji da odblokira košarku, stavio je na glasanje i njegovo povjerenje.

>>> Košarkašice jednoglasno podržale Jelenu Dubljević

Prije svega nadam se da će biti kvoruma. Ne bih se prijavljivao da ne mislim da ću pobijediti, iako imam veliko poštovanje prema Jeleni. Veliko je ime u svjetskoj košarci. Imamo odličan odnos još iz perioda kada smo oboje igrali. Nikad nije bilo problema među nama. Jelena je jednostavno osjetila kroz ovaj turbulentan period da je vrijeme da se kandiduje i želim joj puno sreće, pa da bolji kandidat pobijedi“, rekao je Peković.

>>> Peković gost Lob Sporta: Pokušali su da me diskredituju, mislim da ću pobijediti

Dan odluke je stigao. Košarka u Crnoj Gori će konačno dobiti prvog čovjeka, ili damu, a ono što je najvažnije od svega i što se mora riješiti praktično odmah nakon što sjutra bude izabran novi Upravni odbor je – početak prvenstva.

Kasni se već sada mnogo, a svaki novi dan bez datuma početka mnogo će koštati one koji su najbitniji u cijeloj priči – košarkašice i košarkaši.

Jelena Dubljević ili Nikola Peković?

970x250