2. CFL: Lider i fenjeraš otvaraju pretposljednje kolo u godini

Detalj iz prve utakmice Podgorice i Berana. Foto: FSCG

Utakmicom Berane – Podgorica od 13 sati nastavlja se Druga crnogorska fudbala liga, koja otvara svoje 18. kolo.

Duel posljednjeg i vodećeg sastava prvenstva podiže zavjese pretposljednjeg kola u ovoj godini, dok se preostale utakmice igraju sjutra. Podgorica u meč ulazi kao lider i favorit. Tim Igora Lukovca u seriji je od devet utakmica bez poraza, uz šest pobjeda i tri remija.

Sa druge strane, Berane je samo jednom slavilo u posljednjih 12 susreta, uz jedan remi i 10 poraza. Posljednji put ekipa Slaviše Božičića pobijedila je kod kuće još 9. septembra, kada je bila bolja od Koma (3:2).

Njihov prvi dvoboj ove sezone u 9. kolu 30. septembra na DG Areni završen je visokim trijumfom kluba iz Donje Gorice – 5:1, uz dva gola Anđelka Jovanovića te po jedan Nikole Pavlićevića, Đorđa Jovičića i kapitena Nemanje Božovića. Jedini gol za Berane u pomenutom meču potpisao je Viktor Kuč u 90. minutu.

Foto: FSCG

Podgorica sa 35 bodova dijeli prvi mjesto sa ekipom Bokelja, dok trećeplasirani Otrant Olympic ima dva boda manje. Fenjeraš Berane je do sada osvojilo tek osam bodova i kasni devet koraka za Iskrom te 10 za Internacionalom.

Prvi strijelac 2. CFL je igrač Podgorice Takeru Komija, koji je do sada postigao 14 golova. Najefikasniji igrač Berana je Aoj Asano uz tri potpisana pogotka do sada.

Standings provided by Sofascore

970x250