Jakara debituje u Železniku

Foto: ABA liga

Košarkaši SC Derbija vezali su dva neočekivana poraza u ABA ligi. Veći udarac od izgubljenih dvoboja sa Borcem u Čačku i Cibonom u Morači, za Studente je odlazak šefa stručnog štaba, Andreja Žakelja u redove Budućnosti. Slovenac je najzaslužniji za istorijske rezultate kluba iz Kuće košarke u prethodnje dvije sezone.

Kormilo je povjereno njegovom zemljaku, Dejanu Jakari, koji će debitovati protiv FMP-a u Železniku u nedjelju od 17 časova u okviru 9. kola ABA lige.

Iskreno da kažem ne znam šta da očekujem od prve utakmice. Moram prvo, da se zahvalim kolegi Žakelju što je odlično spremio tim tako da je meni sad puno lakše pripremiti sistem u koji vjerujem. Vjerujem da će sistem biti uspješan i da sa njim ispunimo sve naše ciljeve“, rekao je Jakara.

FMP takođe dočekuje utakmicu 9. kola regionalnog takmičenja nakon dva poraza.

FMP je ekipa koja igra iz utakmice u utakmicu bolje, igra sa puno energije i želje i u nekim pogledima su slična ekipa kao mi. Na nama je da imamo fokus kroz cijelu utakmicu, da damo sve od sebe što možemo i nadam se da će rezultat na kraju dana biti pozitivan“, dodao je Jakara.

ABA LIGA, 9. KOLO

PETAK

Cibona – Mega 69:83

Igokea – Zadar 100:94

SUBOTA

19.00h Budućnost Voli – Cedevita Olimpija

NEDJELJA

17.00h FMP – SC Derbi

19.00h Mornar – Split

PONEDJELJAK

17.00h Krka – Crvena zvezda

20.00h Partizan – Borac

Standings provided by Sofascore