Kralj je pao, Partizan je mangup u tuđem dvorištu

Foto:Evroliga

Slavio je Partizan u Madridu dosta lakše nego u prvom meču i poveo sa 2:0 u seriji i sada drži konce u svojim rukama.Ipak rezultat će ostati u sjenci incidenta u finišu utakmice.

Otvorio je Partizan odlično meč sa serijom 7:0 što je bio alarm za prvi zajm aut Ćus Matea. Dugo su čekali Madriđani na prve poene koje je postigao nekadašnji plej crno bijelih Najdžel Vilijams – Gos.
Pokušavao je Real da priđe na manju razliku ali raspoloženi Egzum je vodio svoju ekipu u prvom kvartalu tako da je Partizan posle prvih deset minuta imao dvocifrenu prednost i čak 31 postignut poen dok je Real imao 21.

Druga slika nakon dvominutne, napadao je Real preko Hezonje uspio da smanji zaostatak a najviše zahvaljujući promašenim šutevima gostiju tako da je Real smanjio na 28:31. Nakon tajm auta Smailagić preuzima inicijativu i uspijeva da posterizuje Poarjea za povećanje prednosti a nakon toga pogađa i trojku za ponovo dvocifrenu prednost alarm na klupi Reala. Punio je šutem spolja koš protivnika Partizan a još jedan šut van linije 6.75 pogodio je Kevin Panter na 3 minuta do kraja druge četvrtine. Pokušavao je Real da uhvati ritam ali se na poluvrijeme otišlo sa rezultatom 51:37 za Partizan.

Loš početak Partizana u nastavku, samo dva poena Matijasa Lesora za skoro četiri minuta. Iskoristio je to Real je serijom “8-0” spustio na minus pet a šest poena je postigao roviti Poarje. Morao je da siječe loš start tajm autom Željko Obradović. Nešto na što smo navikli desilo se posle dvominutnog odmora, a to je trojka uz faul i zvuk sirene Džejmsa Nanelija za 57:48 i delirijum mnogobrojnih gostujućih navijača.
Na polovini dionice mini serija Real preko Fernandeza i Muse preko kojih su došli na minus pet domaći.
Ipak dva bacanja je iskoristio Egzum da bi Panter novom trojkom ponovo vodio crno bijele do plus 10.

Održavao je Partizan prednost sve do trojke Rudija Fenrandeza koji je smanjio na sedam razlike dva minuta prije kraja četvrtine. Vratio je sa četiri brza poena prednost Lesor, a zatim Fernandez opet pogađa trojku da bi je deset sekundi kasnije vratio Zek Ledej. Nije iskoristio poslednji napad Real a brzonogi Aleksa Avramović je brzo stigao do protivničkog koša i položio za 75:62. “Uzmi Željko evrotitulu” čulo se iz “Viznik” arene.

U poslednjih deset minuta sa linije penala su ušli igrači Partizana jer je svirana tehniča za klupu domaćih.
Nije bio efikasan start četvrtine ali je prazan hod razbio Kevin Panter još jednom trojkom iz veoma teške pozicije za 79:62. Nakon tajm auta Reala, uspjeli su da poentiraju Madriđani nakon čega večeras nervozni Gabrijel Dek pravi ličnu grešku nakon koje Egzum postiže novu trojku za svoj tim, da bi ga sa istom ispratio “upaljeni” Zek Ledej za za velikih 19 razlike.
Ispunio je Partizan bonus i usporio igru tako što je slao igrače Reala na liniju za slobodna bacanja, održavao je Musa nadu Realu ali je još jednom trojkom Zek Ledej riješio meč.

Ipak u samom finišu pravi haos!

Pokazali su Španci zašto nisu baš najomiljeniji narod. Prvo su se sukobili Ljulj i Panter da bi zatim “poludeli” Jabusele oborio Egzuma rvačkim zahvatom i odmah napustio teren.
Opšta tuča je nastala na terenu a Egzum je izvukao deblji kraj i skakajući na jednoj nozi napustio parket.
Na kraju isključeni su gotovo svi igrači tako da je sudijski trojac odlučio da se meč završi prije kraja regularnog toka. Parni valjak je tako došao do 2:0 u seriji i velike pobjede (95:80).

Bilo kako bilo, ovim potezom igrači Reala su sebi samo zadlai još više muke i sigurno je da ih čeka “pakao” u “Areni”. Karte za treći meč su planule u prvih tri sata prodaje, a Partizan ima dvadeset hiljada razloga da se oduži svojim navijačima u utorak.

Kada su najefikasniji na ovom izrazito sadržajnom duelu u pitanju Hezonja i Fernandez su bili najefikasniji sa po 16 poena kod domaćih, dok je ekipu Partizana predvodio najefikasniji igrač meča Dante Egzum sa 19 postignutih poena.