Mihailo Pavićević za LS: “Dobro sam i izgledao kako sam se osjećao, bez svježe krvi ne možemo ništa”

Foto: ABA liga

Po ko zna koji put ove sezone pokazali su košarkaši Mornar Barskog zlata da su daleko od nivoa koji je potreban za iole ozbiljnu košarku. Ozbiljnu košarku tek toliko da bi mogli da izbore opstanak u ABA ligi. Svega jedna pobjeda i osam poraza nakon devet odigranih utakmica za posljednje mjesto na tabeli.

Posljednji poraz Barani su doživjeli su u nedjelju u meču koji je označen “biti ili ne biti”, od Splita u svojoj “Topolici”. Odavno trener Mornara Mihailo Pavićević nije izgledao tako indisponirano kao nakon poraza od čete iz Dalmacije.

>>> Saznajemo: Moguć povratak idola Barana

Ja sam čovjek koji ne umije da glumi. Sinoć sam i dobro izgledao kako sam se osjećao“, rekao je za Lob Sport iskusni stručnjak.

>>> “Nemamo kvalitet za ABA ligu”

Razočaran sam. Nekad moraš i da lažeš sebe, da pričaš da će biti bolje, da nije to što ti vidiš, ali ipak jeste. Tu smo, gdje smo. Ove godine smo baš promašili sa pojačanjima, čast izuzecima. Plaćamo skupu cijenu toga. Nema napretka, ponavljaju se iste stvari, nemamo kvalitet za ABA ligu“, jasan je Pavićević.

Kao i ranijih godina i ove su braća Pavićević pokušali sa Amerikancima. Prethodnih sezona su “pogađali”, bilo je mnogo kvalitetnih igrača, prošle sezone se “ukazao” Deron Rasel koji je eksplodirao, obarao rekorde i već u januaru napustio Mornar nakon dobrih partija. Ovog ljeta to nije bio slučaj, a naš sagovornik preuzima odgovornost.

Za sve to sam ja kriv, ja sam dao zeleno svjetlo da dovedemo te igrače. Pogriješio sam“, rekao je Pavićević, a onda u svom stilu slikovito opisao prethodni period njegovog tima.

Ušli smo u voz koji vozi u kontra smjeru. Očekujemo da će na sljedećoj stanici nešto da se promijeni, ali od toga nema ništa, voz nastavlja dalje“.

Jedan od igrača koji će pokušati da probudi Mornar: Tavijen Dan Martin (Foto: ABA liga)

Šta dalje? Barani su već uručili tri otkaza (Džejkobi Bojkins, Makol Mavien i Džamal Džonson), a stigli su plejmejker Tavijen Dan Martin, bek Markus Vejters, te krilni centri Feron Hant i Aleksandar Bursać. Tu neće biti kraj promjenama za tim koji je na posljednjem mjestu i po svim ključnim statističkim parametrima.

>>> Tri Amerikanca za buđenje Mornara

Nemamo kud, u najgoroj smo situaciji. To pokazuju tabela i statistički podaci. Jedini je izlaz da mijenjamo. Moramo da reagujemo i dovedemo igrače koji će probuditi tim. Pokušaćemo da promijenimo profil ekipe, da fizički ojačamo ekipu. Po profilu šuterska smo ekipa, ali nemamo šut, pod košem nas takođe nema, rivali imaju 15-20 skokova više“, ističe Pavićević.

Ono što može biti olakšavajuća okolnost pred nastavak sezone je što Mornar igra samo jednu utakmicu nedjeljno u regionalnom takmičenju. Nema napornih evropskih putovanja nakon što su ispali iz Fibinog Evropa kupa, a to znači i dovoljno vremena za trening, pripremu, uigravanje i rast ekipe. I nakon svega, vjeruje Pavićević u opstanak.

Sa ovom ekipom bi to bila nemoguća misija. Teško će se nešto promijeniti bez svježe krvi koja će promijeniti i karakter. Pokušaćemo da se tako izvučemo iz situacije, imamo vremena“, poentirao je Mihailo Pavićević.

Standings provided by Sofascore