Bokelji testiraju vodeći tandem

Foto: FSCG

Proteklo kolo donijelo je smjenu na vrhu Prve crnogorske lige, a vodeći dvojac Budućnost i Dečić u pretposlednjoj rundi jesenjeg dijela šampionata očekuju iskušenja protiv ekipa iz Boke.

Aktuelni šampioni će gostovati u Petrovcu.

Nebeskoplavi već sedam mečeva ne znaju za pobjedu, poslednji put su slavili na terenu Mladosti LOB.BET, 1. oktobra, ali je za Budućnost gostovanje pod Malim brdom uvijek bilo neugodno.

Izabranici Mladena Milinkovića su međutim u seriji od sedam mečeva bez poraza i Petrovac vide kao jednu stanicu na putu ka odbrani trona.

Dečić ima još duži niz nepobjedivosti od Budućnosti. Tuzani su poslednji put gorčinu poraza osjetili 17. septembra, kada su na svom terenu poraženi od Sutjeske sa 0:4. Od tada su nanizali 10 mečeva bez poraza, ali su ih remiji sa Jezerom (0:0) i Sutjeskom (1:1) u poslednja dva kola koštali liderske pozicije.

Izabranici Milorada Pekovića će danas u 13 časova dočekati starog dužnika iz prošle sezone, Arsenal, koji im je ispred nosa uzeo vizu za Evropu.

Ipak, Tobdžije sedam mečeva ne znaju za trijumf i nominalnim domaćinima će na stadionu OFK Titograda na Starom aerodromu pripasti uloga favorita.

Foto: FSCG

Od 13 sati igraju još Rudar i Sutjeska. Nikšićani su vezali sedam pobjeda u međusobnim duelima sa Pljevljacima i imaće veliku šansu da ubilježe novi trijumf jer se domaćin nalazi u teškoj situaciji i pretrpio je tri poraza zaredom u nacionalnom šampionatu.

Loša serija uslovila je da Pljevljake preskoči i Mladost LOB-BET, koja ima šansu da pobjedom u međusobnom duelu na tabeli iza sebe ostavi i Jedinstvo.

Lješkopoljci i Bjelopoljci su do sada odigrali šest mečeva, a klub iz predgrađa Podgorice još nije osjetio slast pobjede. Jedinstvo je slavilo u tri utakmice dok je isti broj mečeva završen bez pobjednika.

Poslednji meč 18. kola Prve lige na programu je u utorak kada će se sastati dva najprijatnija iznenađenja lige, petoplasirani Mornar i trećeplasirano Jezero.

Danas

13h Rudar – Sutjeska

13h Dečić – Arsenal

15h Mladost LOB.BET – Jedinstvo

15.30h Petrovac – Budućnost

Ponedjeljak

15h Mornar – Jezero

Standings provided by Sofascore
970x250