Poker golova u Petrovcu, Mladost preskočila Jedinstvo

Odigrane su još dvije utakmice 18. kola Prve crnogorske fudbalske lige. Budućnost je remizirala sa Petrovcem 2:2, dok je Mladost LOB.BET kod kuće slavila protiv Jedinstva 2:0.

>>> U jednom meču prekinuta dva niza

Utakmice Petrovca i Budućnosti uvijek su donosile mnogo golova i iznenađenja, pa je to i sada bio slučaj. Petrovac je poveo u 24. minutu nakon karambola u petercu, kada je loptu u mrežu poslao Zoran Mikijelj.

Imali su ubrzo nakon toga domaći još jednu priliku ali se sjajnom paradom istakao Đorđije Pavličić. Plavi su do izjednačenja došli nakon nespretne reakcije Žarka Popovića koji je faulirao Stefana Almeidu, dok je sa 11 metara precizan bio Marko Mrvaljević.

Gostujući sastav je držao kontrolu u nastavku, Petar Grbić je slalomom ušao u peterac, ali nije uspio da smjesti loptu u gol Marka Kordića.

Ono što nije uspio kapiten, uradio je u 77. minutu Ivan Bojović, koji je poslao loptu u suprotni ugao nakon sjajne asistencije petom Miloša Brnovića.

Do kraja meča, pokušavali su domaći ofanzivnim izmjenama da dođu do remija, a to su uspjeli u dubokoj nadoknadi nakon velike pometnje na gol liniji, gdje je lopta na kraju od noge defanzivca Budućnosti Adnana Orahovca završila u mreži, ali je gol ipak upisan Radošu Dediću štoperu domaćih koji je uputio udarac.

_____________________________________________________________________________________________________________

U drugom meču koji je počeo pola sata ranije, Mladost LOB.BET savladala je kod kuće ekipu Jedinstva 2:0. U tri minuta riješili su meč domaći, prvo je nakon katastrofalne reakcije golmana gostiju odlično reagovao Bogdan Milić, dok je ubrzo nakon njega konačan rezultat postavio Boris Došljak.

Ovom pobjedom Mladost LOB.BET preskočila je upravo današnjeg rivala na tabeli.

REZULTATI

Danas

Rudar – Sutjeska 1:2 (1:2)

Zečević 36p – Babić 22, Mirosavljev 45+2

Dečić – Arsenal 0:1 (0:0)

Đorđević 65

15h Mladost LOB.BET – Jedinstvo

Milić 34, Došljak 37

15.30h Petrovac – Budućnost

Zoran Mikijelj 24, Mrvaljević 33, Bojović 77, Dedić 90+

Ponedjeljak

15h Mornar – Jezero

Standings provided by Sofascore
970x250