“Ekipi koja pretenduje na najveći plasman ne bi trebale da se dešavaju slične greške”

Foto: Dejan Lopičić

Iako nisu slavili prethodnog vikenda, fudbaleri Budućnosti su za bod uvećali prednost u odnosu na najbližeg rivala, Dečić. Utakmica sa Petrovcem na stadionu “Mitar-Mićo Goliš” obilovala je šansima, plavo-bijeli su smatrali da su oštećeni za jedanesterac i da su zaslužili više od boda (2:2).

Bilo je svega, i lijepih poteza, i golova, i nervoze, i sjekiracije…“, rekao je šef stručnog štaba Budućnosti, Mladen Milnković.

>>> Poker golova u Petrovcu, Mladost preskočila Jedinstvo

Strateg šampionskog sastava žali za dva izgubljena boda, ali govori pravično:

To je fudbal, možda nam se vratilo za onu prvu međusobnu utakmicu kada smo u poslednjoj sekundi postigli pobjedonosni gol“, podsjetio je Milinković na okršaj pod Goricom i trijumf njegovog tima od 2:1.

Milinković ne želi da traži izgovore i razloge remija pripisuje nesreći, već isključivo gleda u svoje dvorište.

Ekipi koja pretenduje na najveći plasman ne bi trebale da se dešavaju slične greške kao kod drugog primljenog gola i sigurno da bi bili mnogo srećniji da nismo napravili taj kiks”, rekao je Milinković za klupski sajt.

Foto: FSCG

Kormilar plavog broda je potom dao viđenje kompletnog meča.

Mislim da smo bolje igrali u prvom poluvremenu i da smo tada trebali da riješimo pitanje pobjednika, dok je u drugom dijelu igra bila izjednačena uprkos tome što smo imali stopostotnu šansu da riješimo meč. Od početka govorimo da je liga izjednačena i da svako svakoga može da iznenadi i nažalost – mi smo izgubili dva boda, koja bi nam kolo prije kraja obezbijedila jesenju titulu i četiri boda prednosti“.

U prošloj sezoni su Budućnost i Sutjesku razdvojili međusobni dueli, pošto su ekipe na kraju šampionata bile bodovno poravnate.

Svaki bod je bitan, ako ništa – povećali smo bodovnu razliku u odnosu na Dečić. Treba biti koncentrisan u svakom trenutku, pokušaćemo da pobijedimo u poslednjem kolu i da ostanemo na prvom mjestu. Svi znamo da nas u drugom dijelu očekuje dosta borbe kako bismo osvojili prvo mjesto, što je naš cilj“, zaključio je Milinković.

Budućnost u poslednjem jesenjem kolu gostuje ekipi Mladosti LOB.BET, koju nije uspjela da savlada u dva ovosezonska meča.

970x250