Nova era fudbala – finale Lige šampiona u Abu Dabiju

printscreen

UEFA je potpisala ugovor o saradnji sa Vladom Ujedinjenih Arapskih Emirata koji je vrijedan 2,4 milijarde eura i po kojem će najmanje jedno finale Lige šampiona do 2030. godine biti odigranu u Abu Dabiju.

Ovu priču objavio je španski dnevnik OK Diario, gdje se dodaje da su pregovori trajali mjesecima i da se na kraju došlo do zajedničkog jezika. Takođe se navodi da će uskoro biti potpisan i šestogodišnji ugovor o distribuciji TV prava za UEFA takmičenja, koja će takođe važiti do 2030.

Ovaj ugovor zapravo predstavlja borbu UEFA u slučaju koji se protiv klubova organizatora famozne Superlige vodi pred Sudom pravde Evropske unije u Luksemburgu, nakon čega će Real Madrid, Barselona i Juventus (kao tri preostala kluba u formiranoj Superligi) dobiti odriješene ruke da dalje razvijaju svoj projekat.

Neki novi dani su pred najljepšom igrom na svijetu, ali definitivno da onim pravim romantičarim sve ovo zvuči previše plastično, i sve ide ka tome da fudbal postane jedna vrsta zabave striktno za milionere.

970x250