Lovćen završio evropske putešestvije, Flenzburg pokazao klasu

Foto: Dejan Lopičić/LOB SPORT

Poslednju utakmicu u EHF Evropskoj ligi Lovćen je odigrao u Njemačkoj protiv Flenzburga, a domaćin je očigledno odlučio da sa stilom završi grupnu fazu, pa je predstavnik Crne Gore savladan ubjedljivim rezultatom 42:19.

Domaćin je već na startu napravio seriju 5:0 i nagovijestio da uprkos tome što je meč bez rezultatskog značaja, želi da pošalje opomenu ostalim rivalima u narednoj fazi.

Prvi gol Cetinjani su postigli posle skoro sedam minuta igre, kada je mrežu pogodio Bogdan Petričević, ali ni to nije donijelo pomaka u igri.

Treba pomenuti da je iz igre izopšten Vuko Borozan kojeg je posle tri minuta igre Pero Milošević stavio na klupu, jer se raspravljao sa saigračem nakon greške koju je napravio.

Lovćen jednostavno nije imao šansu, a ni rješenja za ultra brze kontre, uz raspoloženog Augusta Pedersena koji je postigao devet golova u prvom dijelu meča, dok su ostali igrači u njemačkom timu savršeno koristili svoje minute.

Drugo poluvrijeme nastavilo se u istom ritmu, domaći su tek na momente davali prostor Lovćenu, a uz to opet pogađali u serijama, pa se samo čekalo da se vidi sa kolikom razlikom će Flenzburg slaviti. Na kraju je razlika iznosila 23 gola minusa za Cetinjane.

Najefikasniji na meču bio je Pedersen sa 13 pogodaka, dok se kod Lovćena istakao Petričević sa sedam. Po tri gola postigli su Luka Vujović i Milorad Bakić.

Standings provided by Sofascore