Ferel pokazao zbog čega je došao: Budućnost dočekala trijumf u gostima

Foto: KK Budućnost Voli

Propustio je meč protiv Borca, sa novim saigračima odradio je svega jedan trening, ali klasa Jogi Ferela nikada nije bila upitna. Vidjelo se to i večeras u dalekom Paneževisu gdje su košarkaši Budućnost Volija upisali prvu pobjedu u gostima protiv Lijetkabelisa u 10. kolu grupe B Evrokupa – 83:81.

Bila je ovo prva pobjeda Plavih u evropskom takmičenju u gostima još od 11. januara kada su slavili u Njemačkoj protiv Hamburga, a onda vezali deset neuspjeha. Sve do večeras i veoma dobre partije na Baltiku. Čovjek odluke bio je Ferel koji je na najbolji mogući način debitovao u dresu crnogorskog šampiona.

Američki organizator igre je za minut vezao šest poena – dvije trojke (od kojih jedna sa velike udaljenosti) za 78:71 na 36 sekundi prije kraja, a onda u finišu bio miran sa linije penala (četiri bacanja).

Umalo je ekipa Andreja Žakelja uprskala stvar u samom finišu, dozvolila je domaćinu da se vrati i uvede meč u dramatičnu završnicu, ali je toliko željena pobjeda ipak stigla.

Za razliku od mnogih mečeva ove sezone, Budućnost nije imala praznih minuta, a treći period koji je znao da bude problem, večeras nije. Naprotiv, upravo je u toj dionici naš predstavnik lomio domaćina. Nakon prvih 20 minuta, tokom kojih je sjajnu rolu imao Andrija Slavković u oba pravca, bilo je 39:37, a tokom treće četvrtine proradio je šut sa distance (samo jedna trojka u prvom dijelu). Podgoričani su upravo dalekometnih hicima Brendola Pola stigli do 50:45 serijom 8:0.

Od tada, pa sve do kraja Budućnost je imala prednost, nakon trojke Vladimira Mihailovića i +9 (66:57) izgledalo je da je sve gotovo, ali bez drame nismo mogli.

Smanjio je Lijetkabelis i u posljednja dva minuta gledali smo dramu. Sve dok Jogi Ferel nije odlučio da pokaže zbog čega je došao u glavni grad Crne Gore. Dvije trojke, hladnokrvnost sa linije penala. Za veoma važnu, četvrtu pobjedu ove sezone u Evrokupu.

Najefikasniji večeras je bio Marvin Džons sa 15 poena, Ferel je dodao 14, dok je Pol meč završio sa 11 poena. Na drugoj strani po 21 koš postigli su Gediminas Orelik i Deividas Sirvidis, a Vitenis Lipkevičijus je dodao 16.

Kompletnu statistiku sa večerašnjeg meča pogledajte OVDJE.

Standings provided by Sofascore