Dečić siguran, nula u primorskom derbiju

Foto: FSCG

Privodi se polako kraju 19. runda Prve crnogorske fudbalske lige. Nakon pobjede Rudara nad Arsenalom (2:0), snage su na Starom aerodromu odmjerili Dečić i Jedinstvo.

>>> Apija ozario Pljevlja

Tuzani su se najmanje do sjutra vratili na vrh tabele pošto su savladali Bjelopoljce sa 3:1. Momci Milorada Pekovića došli su do prednosti u 22. minutu kada je pogodio Patrik Nonato “potpomognut” i kiksom golmana Sergeja Joksimovića.

Foto: FSCG

Poslije manje od dva minuta igre u drugom poluvremenu Jedinstvo je stiglo do izjednačenja. Strijelac je bio ko drugi nego Žarko Korać koji je iskoristio očajnu reakciju odbrane Dečića i pogodio za 1:1. Iskusnom napadaču ovo je 13. gol u ovoj sezoni.

Ipak, nije to poremetilo Dečić. Pet minuta poslije izjednačujućeg pogotka stiglo je novo vođstvo Tuzana pošto je sa bijele tačke precizan bio Oliver Šarkić. Pitanje pobjednika u 63. minutu riješio je Kristijan Vuljaj.

Posljednji duel dana odigrali su Petrovac i Mornar i remizirali rezultatom 0:0.

Sjutra se igraju posljednja dva meča ove polusezone. Mladost Lob.bet će ugostiti Budućnost od 13 časova dok će Jezero ugostiti Sutjesku u 15 časova.

SEMAFOR

Rudar – Arsenal 2:0

Apija 27, 45+2

Dečić – Jedinstvo 3:1

Nonato 22, Šarkić 52(p), Vuljaj 63 – Korać 47

Petrovac Mornar 0:0

Standings provided by Sofascore